tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1069309709870187521..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą kiszonąMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger87125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68094090443109399652017-01-10T08:03:19.307+01:002017-01-10T08:03:19.307+01:00Bardzo dziękuję za odpowiedź :)Bardzo dziękuję za odpowiedź :)AnitaPhttps://www.blogger.com/profile/06401540188803916439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-7421715711795247292017-01-08T17:25:12.565+01:002017-01-08T17:25:12.565+01:00Tak jak napisałam w przepisie - każdy z wałeczków ...Tak jak napisałam w przepisie - każdy z wałeczków trzeba pokroić na 10 -12 kawałków, więc z tej porcji wyjdą 20 - 24 sztuki.<br />Ja piekę każdą blachę oddzielnie, bo jak zrobię jedną porcję to idzie do piekarnika, a ja zabieram się za drugą. Ale to wszystko zależy od piekarnika - można piec dwie blaszki razem w termoobiegu. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55576786192475262552017-01-08T09:17:46.715+01:002017-01-08T09:17:46.715+01:00Witam chcialam sie zapytać o ilość pasztecikow z p...Witam chcialam sie zapytać o ilość pasztecikow z przepisu. Powinno się piec na 2 blachach jednoczesnie, czy lepiej jedną turę, a potem drug? Pozdrawiam :) AnitaPhttps://www.blogger.com/profile/06401540188803916439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-20136600108028177232015-12-23T21:06:21.917+01:002015-12-23T21:06:21.917+01:00Na zdrowie :-) Co prawda nie rozumiem idei smalcu ...Na zdrowie :-) Co prawda nie rozumiem idei smalcu w cieście drożdżowym, ale jeśli takie Ci smakują, to ja się nie czepiam :-) <br />Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-20685656021956448062015-12-23T20:20:03.122+01:002015-12-23T20:20:03.122+01:00Zrobiłam ze smalcem i masłem. Paszteciki wyszły re...Zrobiłam ze smalcem i masłem. Paszteciki wyszły rewelacyjne. Super przepis!<br />pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79897792500637852732015-12-23T16:11:37.549+01:002015-12-23T16:11:37.549+01:00Nie jest to wskazane. To jednak inny rodzaj tłuszc...Nie jest to wskazane. To jednak inny rodzaj tłuszczu. Do kruchego można dać smalec, do drożdżowego jednak masło.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-82078523426285834522015-12-23T14:22:50.385+01:002015-12-23T14:22:50.385+01:00Witam, czy masło mogę zastąpić smalcem? :)Witam, czy masło mogę zastąpić smalcem? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48532149288586556322015-12-13T19:28:41.426+01:002015-12-13T19:28:41.426+01:00To są te paszteciki. To są te paszteciki. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89170866358328372932015-12-13T17:33:19.634+01:002015-12-13T17:33:19.634+01:00a paszteciki z mięsem drożdżowe? jak to naciskam t...a paszteciki z mięsem drożdżowe? jak to naciskam to też mi wyskakują z mięsem i kapustą, czy tak powinno być? dziękujęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-34130516860579275042015-12-13T09:52:48.324+01:002015-12-13T09:52:48.324+01:00Nigdy nie było na blogu pasztecików z samym mięsem...Nigdy nie było na blogu pasztecików z samym mięsem, ale możesz je zrobić pomijając kapustę i warzywa, a dać po prostu więcej mięsa. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10102550386072318072015-12-12T21:47:32.519+01:002015-12-12T21:47:32.519+01:00witam, jakiś czas temu był przepis na paszteciki z...witam, jakiś czas temu był przepis na paszteciki z samym mięsem a teraz już go nie mogę znaleźć?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9118100913921478652015-11-14T09:20:57.661+01:002015-11-14T09:20:57.661+01:00Super, że smakowały. Super, że smakowały. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-66065746677773727412015-11-13T20:25:16.042+01:002015-11-13T20:25:16.042+01:00Przepyszne! Zrobiłam z mielonym i kapusta kiszona....Przepyszne! Zrobiłam z mielonym i kapusta kiszona. Ciasto rewelacja!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06490450753705447636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55143204980568359052015-11-08T17:49:33.746+01:002015-11-08T17:49:33.746+01:00Basiu, kruche dłużej zachowają świeżość, ale drożd...Basiu, kruche dłużej zachowają świeżość, ale drożdżowe też mają swój urok. Tak, spokojnie możesz podgrzać w piekarniku, ale pod koniec jednak folię lepiej ściągnąć, bo inaczej nie będą chrupiące. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26200850017738979402015-11-07T12:58:02.974+01:002015-11-07T12:58:02.974+01:00Chcę zrobić paszteciki na impreze ur i mam dylemat...Chcę zrobić paszteciki na impreze ur i mam dylemat drozdżowe czy kruche :) Będą również krokiety z barszczem :) Będę robiła je dzień wcześniej jak póżniej odgrzać? W piekarniku i przykryć folią aluminiową?basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-22084768818281541392015-06-21T10:43:20.443+02:002015-06-21T10:43:20.443+02:00Jesteś niemożliwa. Ja po 22.00 to już tylko kanapę...Jesteś niemożliwa. Ja po 22.00 to już tylko kanapę okupuję. Nocne wypiekanie minęło mi lata temu, ale wiesz - starość nie radość :-) Piękne te Twoje paszteciki wyszły. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83627756721888566372015-06-20T00:47:51.525+02:002015-06-20T00:47:51.525+02:00Uwielbiam te paszteciki :) U mnie prawie północ i ...Uwielbiam te paszteciki :) U mnie prawie północ i dopiero skończyłam je piec :) Z tym że z samą kapustą i grzybami :) Troszeczkę inny kształt im nadałam, bo mi się bawić zachciało :D Pozdrawiam i idę jeszcze jednego zjeść ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17548743498769530691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-51833472545053562862015-03-09T21:58:01.673+01:002015-03-09T21:58:01.673+01:00Kasiu, cieszę się, że wszystko się udało :-)Kasiu, cieszę się, że wszystko się udało :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-28729389266185802522015-03-08T20:46:03.523+01:002015-03-08T20:46:03.523+01:00No i wszystko się udało. Zrobiłam ze swoim farszem...No i wszystko się udało. Zrobiłam ze swoim farszem tzn z kapustą i pieczarkami. Upiekłam a później zamroziłam. Później zamrożone wsadziłam do piekarnika. Mniam mniam! :)Gotujemy codziennie odmienniehttps://www.blogger.com/profile/16701815014254444529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53362166373633834582015-03-04T12:59:51.228+01:002015-03-04T12:59:51.228+01:00Kasiu, oczywiście, że możesz je upiec i zamrozić. ...Kasiu, oczywiście, że możesz je upiec i zamrozić. Odmrażają się bardzo szybko, wystarczy je podgrzać. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-77536992214323646242015-03-03T15:19:58.657+01:002015-03-03T15:19:58.657+01:00A jakbym zrobiła je np jutro i zamroziła? To wtedy...A jakbym zrobiła je np jutro i zamroziła? To wtedy najpierw rozmrozić i podgrzać? Jak sądzisz?Gotujemy codziennie odmienniehttps://www.blogger.com/profile/16701815014254444529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27282909178334451242015-03-03T12:46:42.169+01:002015-03-03T12:46:42.169+01:00Możesz spokojnie upiec je rano, a wieczorem odgrza...Możesz spokojnie upiec je rano, a wieczorem odgrzać w piekarniku - wyłóż na blachę, skrop lekko wodą, przykryj folią aluminiową i wstaw do gorącego piekarnika (tak na 180 stopni) na kilka minut, żeby się zagrzały. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53238922915006634792015-03-03T10:51:05.460+01:002015-03-03T10:51:05.460+01:00Podpowiedz mi jak je zrobić na urodziny by nie baw...Podpowiedz mi jak je zrobić na urodziny by nie bawić się z nimi przy gościach i tym sposobem nie spędzieć tam całego wieczoru. Czy jak je upiekę rano a wieczorem tylko dam do piekarnika np na 100 stopni by się podgrzały będzie dobrze? Czy wyschną? Albo zamrozić a potem co z nimi? Proszę ratuj :)Gotujemy codziennie odmienniehttps://www.blogger.com/profile/16701815014254444529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-52269733938698618842014-12-12T20:15:17.828+01:002014-12-12T20:15:17.828+01:00No tak, napiekłaś, a potem dzielisz :-)No tak, napiekłaś, a potem dzielisz :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19908420404872278962014-12-12T20:14:43.275+01:002014-12-12T20:14:43.275+01:00Najlepsze są przez pierwsze dwa dni. Ale można je ...Najlepsze są przez pierwsze dwa dni. Ale można je zamrozić. Odmrożone są bardzo dobre. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com