tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post7918473668943764552..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Likier kawowyMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger64125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4780905437962419192014-12-23T11:19:19.375+01:002014-12-23T11:19:19.375+01:00Może być. Bez znaczenia, czy w puszce czy w karton...Może być. Bez znaczenia, czy w puszce czy w kartoniku :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-22413738559477988322014-12-23T11:15:09.951+01:002014-12-23T11:15:09.951+01:00Czy do tego likieru może być mleko skondensowane t...Czy do tego likieru może być mleko skondensowane takie w kartoniku? Bo normalnie wszystkie sklepy obleciałam i chyba wykupili mleko w puszcze niesłodzone są tylko w puszcze ale słodzoneAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11365806363236611747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-39717804484789640332014-11-23T13:21:46.984+01:002014-11-23T13:21:46.984+01:00Mam nadzieję, że likier będzie smakował :-) Dawno ...Mam nadzieję, że likier będzie smakował :-) Dawno go nie robiłam i nabrałam ochoty :-) <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29215637914358442582014-11-21T12:51:19.130+01:002014-11-21T12:51:19.130+01:00Jestem na Twoim blogu po raz pierwszy z "okaz...Jestem na Twoim blogu po raz pierwszy z "okazji" kotletów ziemniaczanych, a już pędzę do sklepu po składniki na likier kawowy. Zawsze marzył mi się barek z nalewkami własnej roboty, zacznę więc od kawowego.<br />Coś czuję,że jeszcze nie raz skorzystam z jakiegoś przepisu :)<br />Tak trzymaj! Pozdrawiam, EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67676208084484559542014-11-08T16:42:54.535+01:002014-11-08T16:42:54.535+01:00Tak, może być prawdziwa, choć lepsza będzie rozpus...Tak, może być prawdziwa, choć lepsza będzie rozpuszczalna albo zaparzone bardzo mocne espresso. Ja bym brendy jednak nie dała, bo zmieni smak. Wódka albo biały rum. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9635342260090828282014-11-07T23:13:35.845+01:002014-11-07T23:13:35.845+01:00A moze byc kawa prawdziwa?Kawa inka nieosiagalna.W...A moze byc kawa prawdziwa?Kawa inka nieosiagalna.Woda 40% ?,a moze brendy 40%?Usciski.ewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-66011761978042490812013-11-16T09:07:32.050+01:002013-11-16T09:07:32.050+01:00Jest, zachęcam do wypróbowania. Jest, zachęcam do wypróbowania. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24011579758471907882013-11-15T20:11:32.472+01:002013-11-15T20:11:32.472+01:00Musi być pyszna, na pewno do wypróbowania :)Musi być pyszna, na pewno do wypróbowania :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05413911336966103963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89393637540991105952013-03-07T09:48:08.713+01:002013-03-07T09:48:08.713+01:00Taki babski i dobrze się go pije :-)Taki babski i dobrze się go pije :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35051751938353357642013-03-06T17:50:52.312+01:002013-03-06T17:50:52.312+01:00Robiłam kiedyś taki likier i muszę przyznać, że je...Robiłam kiedyś taki likier i muszę przyznać, że jest bardzo smaczny:-)TanieGotowaniehttp://www.dianagotuje.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-86288625054609804552012-12-18T18:23:06.849+01:002012-12-18T18:23:06.849+01:00Masz po prostu inny przepis i tyle :-) Masz po prostu inny przepis i tyle :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2844471887254875952012-12-18T13:38:26.535+01:002012-12-18T13:38:26.535+01:00Hm a ja robie pół na pół czyli puszka mleka skonde...Hm a ja robie pół na pół czyli puszka mleka skondensowanego niesłodzonego i słodzonego wtedy te słodzone ma piekny kolor jak sie go gotuje i rozpuszczam kawe w kubku i dolewam studze i daje 250 spirytusu a jescze dodtakowo dodaje wanile to jest smak z tej porcji wyszło mi litr czystego likieru ręcznie_zrobioneehttps://www.blogger.com/profile/00342933124458902622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26177666438440494342012-11-07T20:48:08.112+01:002012-11-07T20:48:08.112+01:00Cieszę się, że przepis się przydał a likier smakuj...Cieszę się, że przepis się przydał a likier smakuje :-) Grunt to pomysłowość i wykorzystanie tego, co mamy pod ręką. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-92081029694267612432012-11-07T13:21:59.202+01:002012-11-07T13:21:59.202+01:00Witam Pania:)Kolejny wyprobowany przepis i kolejne...Witam Pania:)Kolejny wyprobowany przepis i kolejne cudo!!!Co prawda zamiast zwyklej inki dodalam czekoladowa bo tylko taka mialam to i tak smak jest swietny:))Dziekuje za proste i pyszne po prostu genialne pomysly:)Pozdrawiam.PatiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-80388941612008455272012-10-28T16:35:40.529+01:002012-10-28T16:35:40.529+01:00Długo, spokojnie pół roku, a nawet dłużej. Nic się...Długo, spokojnie pół roku, a nawet dłużej. Nic się z nim nie dzieje, alkohol konserwuje :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29235969580565643922012-10-26T11:19:54.644+02:002012-10-26T11:19:54.644+02:00A jak z trwałością owego specyfiku ? :) Długo post...A jak z trwałością owego specyfiku ? :) Długo postoi ?<br />D.W.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18751118769733280182012-09-05T19:52:00.544+02:002012-09-05T19:52:00.544+02:00Fajnie, że smakował :-) U mnie ciągle jeszcze stoi...Fajnie, że smakował :-) U mnie ciągle jeszcze stoi, jakoś niewiele okazji do wypicia, trzeba chyba zrobić jakiś babski wieczór :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55959981570709392712012-09-05T16:17:48.338+02:002012-09-05T16:17:48.338+02:00Pyszny likierek, na próbę zrobiony z połowy porcji...Pyszny likierek, na próbę zrobiony z połowy porcji i to był błąd, gdyż szybko znikł. Częstowane osoby zachwycone smakiem pytały o składniki oczywiście poinformowałam o składzie i o przepisach Margarytki z których warto korzystać gdyż wszystko tak podane i opisane,że wyjść musi. Chyba uzależniłam się od odwiedzania tego "smakowitego" bloga.<br />Pozdrawiam AgnieszkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-60736829108724655592012-09-02T13:18:50.133+02:002012-09-02T13:18:50.133+02:00Moniko, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :-)
A je...Moniko, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :-) <br />A jeśli chodzi o likier to w zasadzie od razu jest gotowy - ale jak postoi to smaki się przegryzają jeszcze lepiej. Ale jeśli jest potrzeba to można go pić od razu na drugi dzień po przygotowaniu :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87327645717326932422012-09-01T18:04:59.067+02:002012-09-01T18:04:59.067+02:00Pani Asiu, jestem fanką Pani kuchni już od ponad r...Pani Asiu, jestem fanką Pani kuchni już od ponad roku, a wszystko zaczęło się od... surówek. No cóż, wstyd przyznać że i z tym człowiek może mieć problem. Na szczęście kłopot skończył się w momencie kiedy znalazłam Pani bloga (jeszcze tego onetowego) :) Od tamtej pory zdążyłam wypróbować mnóstwo opublikowanych tu przepisów, również tych bardziej skomplikowanych, choć muszę przyznać że z Pani opisami cięko jest "pobłądzić". Dziś jednak mam pytanie - czy taki likier gotowy jest od razu czy musi swoje odstać?<br />Pozdrawiam serdecznie. MonikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74607643148473400072012-08-10T20:30:01.423+02:002012-08-10T20:30:01.423+02:00To 2 łyżki suchej masy, a nie zaparzonej kawy.To 2 łyżki suchej masy, a nie zaparzonej kawy.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-90718363478159966832012-08-10T19:14:17.680+02:002012-08-10T19:14:17.680+02:002 łyżki kawy sprawiają że ten likier jest kawowy.....2 łyżki kawy sprawiają że ten likier jest kawowy...?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26464087773213499102012-07-18T14:40:39.701+02:002012-07-18T14:40:39.701+02:00Fajny pomysł z tym dodatkiem cappuccino :-) Ja mam...Fajny pomysł z tym dodatkiem cappuccino :-) Ja mam jeszcze ten likier w barku :-) Ot taka ze mnie pijaczka :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-84014421486541809522012-07-18T14:00:09.954+02:002012-07-18T14:00:09.954+02:00Uwielbiam takie likierki, robione samemu mają tę z...Uwielbiam takie likierki, robione samemu mają tę zaletę, że można "sterować" ilością alkoholu. Na studiach na babskie spotkania robiłam podobną, ekspresową wersję: wystarczyło wymieszać puszkę mleka skondensowanego (ale słodzonego, już gęstego), wódkę i 5-6 łyżek cappuccino o ulubionym smaku. Pyszności, do picia z kieliszka i np. na desery lodowe. AniaKAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-5037814070896593652012-02-13T15:28:04.441+01:002012-02-13T15:28:04.441+01:00Następnym razem i ja spróbuję z rozpuszczalną :-)Następnym razem i ja spróbuję z rozpuszczalną :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com