sobota, 5 lutego 2011

Sałatki i warzywa

Bigos
Bigos z młodej kapusty
Bób - co w nim jest i jak go ugotować 
Buraczki zasmażane (na ciepło)
Chrzan domowy 
Cukinia faszerowana mięsem i warzywami
Fasolka po bretońsku
Fasolka szparagowa z bułką tartą  
Fuczki łemkowskie - placki z kiszonej kapusty
Jarzynka z kalarepy
Kalafior zapiekany w sosie serowym
Kiszona kapusta do klusek - gotowana 
Konfitura z białej cebuli
Konfitura z czerwonej cebuli
Kotlety kalafiorowo - ziemniaczane
Kotlety ziemniaczane
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem porowo - pieczarkowym
Leczo 
Lutenica (ljutenica) 
Marchewka na gęsto
Marchewka z groszkiem
Mizeria na słodko - kwaśno
Młoda kapusta z klopsikami
Młoda kapusta z koperkiem 
Młoda kapusta z wody z bułka tartą
Modra kapusta słodko - kwaśna
Ogórki małosolne
Panierowane kalafiorki
Papryka faszerowana mięsem, ryżem i papryką 
"Pizza" na kalafiorowym spodzie z ajvarem, szynka i papryką
Placki ziemniaczane / plyndze
Placuszki z cukinii 
Puree ziemniaczane
Puree ziemniaczano - marchewkowe
Salsa pomidorowa 
Sałata z warzywami, orzechami i orzechowymi winegretem
Sałatka jarzynowa
Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem
Sałatka Margarytki
Sałatka paprykowo - ryżowa
Sałatka selerowa z chrzanem
Sałatka warstwowa z selerem konserwowym
Sałatka z fetą 
Sałatka z panierowanym oscypkiem
Sałatka z selerem konserwowym i wędzonym kurczakiem 
Sałatka ze szparagami
Sałatka ryżowa z ananasem, kukurydzą i rodzynkami
Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki
Sałatka z jajkiem, prażonymi ziarnami i miodowym winegretem
Sałatka z kaszy bulgur z warzywami
Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą 
Sałatka z kurczakiem grillowanym i miodowym sosem winegret
Sałatka z kurczakiem w przyprawach
Sałatka z tortellini i czerwoną fasolą
Sałatka z tortellini, pomidorem, ogórkiem, kukurydzą i groszkiem
Surówka colesław 
Surówka z czarnej rzodkwi ze śmietaną
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej (koperkowa)
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, żurawiną i orzechami
Surówka z kapusty, z marchewką 
Surówka z kalarepy, marchewki, rzodkiewki i jabłka 
Surówka z marchewki - najłatwiejsza
Surówka z młodej kapusty pekińskiej z ogórkiem małosolnym i szczypiorkiem
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką 
Surówka z modrej kapusty
Surówka z ogórka kiszonego/małosolnego 
Surówka z pieczonych buraczków z jabłkiem i cebulką 
Surówka z pomidorów
Surówka z pora, z marchewką i jabłkiem
Surówki z młodej kapusty
Szparagi z jajkiem w koszulce  
Warzywa zapiekane z sosem mięsnym i żółtym serem
Warzywa z kurczakiem
Ziemniaki pieczone z ziołami




26 komentarzy:

  1. Witaj !!
    Baardzo mi sie u Ciebie podoba !!!!
    Znajduje tu wiele inspiracji a i tez przypominam sobie przepisy o ktorych tak naprawde juz prawie zapomnialam. Lubie gotowac i piec / to chyba nawet bardziej / i bede tu czestym gosciem bo Twoje przepisy sa super !!!!!pozdrawiam Gaja.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Cieszę się, że blog służy pomocą :-) Oczywiście zapraszam i zachęcam do próbowania.

      Usuń
  2. Margarytko jestes niesamowita tak samo jak i Twoje przepisy:) Moim ulubionym jak do tej pory jest zapiekany kalafior i zapiekanka z miesem mielonym:> ale probuje dalej.Pozdrawiam!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że przepisy się przydają i ktoś z nich korzysta :-)
      Pozdrawiam ciepło.

      Usuń
  3. He, probowalam juz roznych przepisow Margarytki-sa Po prostu super.....:-) :-) :-) :-) :-) :-)

    Aleksandra z
    Hamburga

    OdpowiedzUsuń
  4. Margarytko pyszny blog zaczynam go studiowac od poczatku bardzo mi sie podoba .Pozdrawiam cieplutko .Halina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie :-)

      Usuń
  5. margarytko prosze o wiecej super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robię co mogę :-) Pracuję zawodowo i niestety nie mam tyle czasu ile bym chciała.

      Usuń
  6. Witam serdecznie :) Wspaniały profil. Będę tutaj często zaglądać i korzystać z niego. Dzis przepisałam sobie przepis na buraczki. Pozdrawiam ::

    OdpowiedzUsuń
  7. Hihi a ja jem mizerie z cebulka,koperkiem I pokropiona spirytusowym octem,taka dietetyczna!Uklony.Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O nie, taka mizeria, to zdecydowanie nie moja bajka :-)

      Usuń
  8. Jest szansa na dodanie przepisów dietetycznych lub oddzielnego działu ?

    OdpowiedzUsuń
  9. Witam, dzisiaj robię paszteciki z ciasta z Twojego przepisu. Podoba mi się Twój blog i już poleciłam moim koleżanką. Planuję gotowanie z pomocą tego bloga. Przesyłam pozdrowienia ze Sztokholmu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie bardzo mi miło, że blog się podoba. Mam nadzieję, że dania będą smakowały.

      Usuń
  10. Asiu czy na blogu jest sałatka do obiadu z rzodkiewek? Robisz taka ? Jeśli tak to zdradzisz? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu, na blogu nie ma. Ale robię. Przeważnie to po prostu rzodkiewka ze szczypiorkiem i śmietaną. Ale robię tez surówkę z chrzanem. Jak mi się uda, to wstawię na blog.

      Usuń
  11. O fajnie to w takim razie czekam, superr :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Super przepisy :) myślę ,że z nie jednego skorzystam .Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Witam serdecznie,
    mam do Pani pytanie -które surówki będą dobre na drugi dzień?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko Colesław, resztę robię na świeżo i nigdy nie przechowuję do dnia następnego.

      Usuń
  14. wielki podziw,za tak wspaniałe przepisy.teresa

    OdpowiedzUsuń
  15. Witam serdecznie. Piszę pierwszy raz choć śledzę stronę od dłuższego czasu zwłaszcza gdy poszukuje inspiracji. Dzisiaj szukam cos na imprezkę. Poszukuję szczególnie wersji sałatki z surowego kalafiora by coś urozmaicić w moim przepisie. Polecam gorąco bo nie widzę na liście: kalafior, kukurydza, koperek, papryka, majonez i co tam kto jeszcze pragnie - chrupiąca, ożywcza i nie wzdyma :) Może masz jakieś pomysły jak ją udoskonalić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że co za dużo to niezdrowo :-) Z surowego kalafiora robię tylko z dodatkiem koperku, taka smakuje mi najbardziej. Natomiast do gotowanego kalafiora lubię dodać np. brzoskwinię albo groszek.

      Usuń

Spodobał Ci się przepis? Zostaw po sobie ślad w postaci komentarza, dodaj G+.
Ugotowałaś/eś albo upiekłaś/eś coś z przepisu znalezionego na moim blogu? Podziel się swoją pracą, zrób zdjęcie i prześlij je do mnie mnie na adres margarytka75@vp.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...