tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1236643116355396491..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Chleb najprostszy z najprostszychMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger128125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58054299216082060802019-02-26T20:45:52.199+01:002019-02-26T20:45:52.199+01:00Pewnie się da, ale ja z suchymi drożdżami się nie ...Pewnie się da, ale ja z suchymi drożdżami się nie lubię, więc nie próbowałam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-57528859192033773922019-02-24T21:08:24.848+01:002019-02-24T21:08:24.848+01:00Margarytko, czy da się ten chleb zrobić na suszony...Margarytko, czy da się ten chleb zrobić na suszonych drożdżach?i_am_katarzynahttps://iamkatarzyna.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89863272135146963342017-01-25T07:12:20.641+01:002017-01-25T07:12:20.641+01:00Wszelkie modyfikacje dozwolone :-) Fajnie, że smak...Wszelkie modyfikacje dozwolone :-) Fajnie, że smakuje. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35094213228922293972017-01-25T02:34:05.781+01:002017-01-25T02:34:05.781+01:00Chleb zrobiony. Jest super. Uzylam tylko za duzej ...Chleb zrobiony. Jest super. Uzylam tylko za duzej tortownicy (26) i byl nizszy. I posypalam go sezamem, bo nie mialam maku:)<br />Pozdrawiam<br />AniaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08853092774204091165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4645299635746268492016-12-03T18:40:10.617+01:002016-12-03T18:40:10.617+01:00Mam nadzieję, że przepisy wigilijne się sprawdzą. ...Mam nadzieję, że przepisy wigilijne się sprawdzą. A cebulki ile chcesz, nie trzeba niczego zabierać.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53567744632575679462016-11-16T09:51:22.878+01:002016-11-16T09:51:22.878+01:00Chlebek przepyszny i jak niewiele wkładu pracy i c...Chlebek przepyszny i jak niewiele wkładu pracy i czasu wymaga!Jak nie wiem co zrobić na obiad to zawsze jesteś moją inspiracją i zawsze rodzinka jest zadowolona z efektu. W tym roku organizuję wigilię i na pewno w większości skorzystam z Twoich przepisów. Mam pytanie, jak chcę dodać smażoną cebulkę do chleba to ile jej dać o zamiast czego? Pozdrawiam MKAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2468269000311888732016-11-04T13:34:48.509+01:002016-11-04T13:34:48.509+01:00Trzymam kciuki za udane wypieki. Pozdrawiam.Trzymam kciuki za udane wypieki. Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-11434943787898693162016-11-02T13:26:39.477+01:002016-11-02T13:26:39.477+01:00Witam,jeszcze nigdy nie piekłam niczego z termoobi...Witam,jeszcze nigdy nie piekłam niczego z termoobiegiem,jedynie suszyłam makaron. A chleby najbardziej mi wychodzą i smakują z garnka żeliwnego.Ale czas by to zmienić.Mam 5 keksówek różnych rozmiarów,więc upiekę chleb w keksówce.<br />Po upieczeniu podzielę się wrażeniami.Pozdrawiam Halina Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50623115567415533212016-06-24T21:54:20.428+02:002016-06-24T21:54:20.428+02:00Miło mi, że przepis się przydał i chlebuś smakował...Miło mi, że przepis się przydał i chlebuś smakował. <br />Pozdrawiam serdecznie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-11475565059873842802016-06-21T12:57:49.814+02:002016-06-21T12:57:49.814+02:00Dziękuję Ci Margarytko za taki wspaniały blog :). ...Dziękuję Ci Margarytko za taki wspaniały blog :). Dziś kolejny raz wykorzystałam Twój przepis, tym razem upiekłam chlebuś. Pyszny wyszedł, nawet teściowej smakował ;-).<br />Pozdrawiam. GosikCz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38461554668672943322016-05-20T07:52:41.776+02:002016-05-20T07:52:41.776+02:00Bardzo mi miło. Cieszę się, że przepisy się przyda...Bardzo mi miło. Cieszę się, że przepisy się przydają :-) <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-40714818661700163762016-05-19T17:59:52.331+02:002016-05-19T17:59:52.331+02:00Kolejny Twój przepis Margarytko zagościł na moim s...Kolejny Twój przepis Margarytko zagościł na moim stole:) U Ciebie szukam inspiracji i nigdy się nie zawiodłam. Dzisiaj był to chleb<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70993090722587194042016-03-17T08:38:23.073+01:002016-03-17T08:38:23.073+01:00Do małej keksówki raczej się nie zmieści. Do dużej...Do małej keksówki raczej się nie zmieści. Do dużej jak najbardziej, ale z małej "wyjdzie". Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17744476920763526672016-03-16T01:20:35.774+01:002016-03-16T01:20:35.774+01:00Margarytko myślisz, że mogę upiec ten chleb w keks...Margarytko myślisz, że mogę upiec ten chleb w keksówce, takiej dosyć małej? Czy ciasta może być za dużo i powinnam użyć dwóch keksówek? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-11295561305097048302016-01-14T15:08:59.920+01:002016-01-14T15:08:59.920+01:00Możesz spokojnie mieszać mąki, tylko trzeba pamięt...Możesz spokojnie mieszać mąki, tylko trzeba pamiętać, że drożdże samej pełnoziarnistej (typ 1800 - 2000) nie uciągną i trzeba mąki mieszać z tymi lżejszymi. Typ 1850 to mąka graham, pszenne, świetnie się sprawdza, chlebową pszenną 750 też możesz wykorzystać. Przy mąkach pełnoziarnistych trzeba dać trochę więcej wody, bo są bardziej chłonne. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-80053218441464241172016-01-13T20:52:49.860+01:002016-01-13T20:52:49.860+01:00Pierwszy chleb powstał, hmmm... z przeterminowanyc...Pierwszy chleb powstał, hmmm... z przeterminowanych drożdż, mimo to tak nas zachwycił, że dziś piekę go trzeci raz, i już kromka za mną ;) Robię z żytniej razowej typ 2000 i pszennej typ 500, dziś wyjątkowo 550. Mam w szafie jakieś 1850,pszenną chlebową 750 - czy mogę je użyć do tego chleba? Dodam jeszcze, że od dziś piekę z półtorej porcji, dlatego chciałabym wiedzieć jakich kombinacji mogę dokonywać. Pozdrawiam, PaulinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38473240048586991442015-09-23T07:39:40.743+02:002015-09-23T07:39:40.743+02:00No cóż, nie wiem co zrobiłeś, ale z pewnością cias...No cóż, nie wiem co zrobiłeś, ale z pewnością ciasto na ten chleb nie ma konsystencji naleśników. Mąka pełnoziarnista mocno chłonie płyny, więc ciasto rzadkie nie jest. Nie jest też mocno zbite. <br />A jeśli chodzi o pierogi to tym bardziej nie rozumiem, bo proporcje są dobre. Nie robię ich od wczoraj, ale od 25 lat. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-92152074632387714632015-09-22T19:28:42.983+02:002015-09-22T19:28:42.983+02:00Zrobiłem dokładnie według przepisu ciasto rzadkie ...Zrobiłem dokładnie według przepisu ciasto rzadkie jak na naleśniki nie wiem co jest nie tak, podobna sytuacja gdy robiłem ciasto na pierogi - kleiło się do rąk dosypałem 0,5kg mąki i nie było lepiej.<br />Patryk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-85365222871455490372015-05-10T19:18:46.305+02:002015-05-10T19:18:46.305+02:00Sylwiu, cieszę się, że smakuje. W keksówce wygodny...Sylwiu, cieszę się, że smakuje. W keksówce wygodny do krojenia :-) <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-63414945007024351912015-05-05T20:20:16.573+02:002015-05-05T20:20:16.573+02:00Dzisiaj upiekłam - łatwo, szybko i smacznie. Polec...Dzisiaj upiekłam - łatwo, szybko i smacznie. Polecam. Całość ciasta wyrabiałam najpierw łyżką (może być drewniana), potem ciut podsypałam mąką i zagniotłam ręcznie. Naprawdę nie trzeba dużo pracy przy cieście. Ponieważ piekłam w prostokątnej foremce to przeliczyłam składniki na nią (moja 26x20). Asiu - mniam, mniam.Sylwia, Amberhttps://www.blogger.com/profile/08130558229036280966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-75251885158881789662014-11-12T21:00:08.380+01:002014-11-12T21:00:08.380+01:00Piecz Ewciu, piecz :-) Piecz Ewciu, piecz :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-52472258671388223622014-11-08T19:21:32.067+01:002014-11-08T19:21:32.067+01:00To cudnie,bede piekla,EwaTo cudnie,bede piekla,Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24671544649786523012014-08-26T13:00:32.460+02:002014-08-26T13:00:32.460+02:00Nie piekłam na suchych, ale z tego co wiem dziewcz...Nie piekłam na suchych, ale z tego co wiem dziewczyny z powodzeniem na nich pieką ten chleb i wychodzi. Paczuszka 7 g powinna wystarczyć. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54802866039984343192014-08-25T16:46:08.831+02:002014-08-25T16:46:08.831+02:00Margarytko, czy mozna swieze drozdze w tym przypad...Margarytko, czy mozna swieze drozdze w tym przypadku zamienic na drozdze w proszku?<br />Pozdrawiam serdecznie, ElaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55647302581631151502014-07-13T09:48:46.216+02:002014-07-13T09:48:46.216+02:00Super, że smakuje. A forma zawsze dowolna, można j...Super, że smakuje. A forma zawsze dowolna, można ją dostosować do własnych upodobań :-) <br />O własny miód, to jest to :-) Ja niestety kupuję, ale ze sprawdzonej przez lata pasieki i też jest pyszny. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com