tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post147408061304828055..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Lody czekoladoweMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58016366373042849162016-01-08T07:44:53.379+01:002016-01-08T07:44:53.379+01:00Nie, one są miękkie tylko od razu po przygotowaniu...Nie, one są miękkie tylko od razu po przygotowaniu. W zamrażarce robią się znacznie twardsze, należy je wyjąć kilka minut przed jedzeniem, aby nieco zmiękły. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-57829806441955238212016-01-07T15:20:55.244+01:002016-01-07T15:20:55.244+01:00a czy te lody będą bardzo miękkie,nawet jak są w z...a czy te lody będą bardzo miękkie,nawet jak są w zamrażarceAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24509239846592656632015-06-29T06:02:07.843+02:002015-06-29T06:02:07.843+02:00Masę mleczno - czekoladową tylko podgrzewamy, nie ...Masę mleczno - czekoladową tylko podgrzewamy, nie zagotowujemy. Odstawiamy i ucieramy żółtka, a masa w tym czasie zdąży przestygnąć. Jeśli bardzo się obawiasz, możesz dodać trochę mleka z czekoladą do żółtek, zahartować i dopiero wlać do mleka, ale nigdy nie miałam problemu ze zwarzonymi żółtkami. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87646566271442033162015-06-28T13:19:16.264+02:002015-06-28T13:19:16.264+02:00Witam. Bardzo aksamitnie i pysznie wyglądają te lo...Witam. Bardzo aksamitnie i pysznie wyglądają te lody. Mam pytanie, czy ukręcony z jajek i cukru kogel mogel dodajemy do gorącego mleka z czekoladą, czy czekamy aż mleko się przestudzi? Chciałabym uniknąć zważenia się żółtek. Ten moment w produkcji lodów wydaje mi się bardzo trudny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10899006758368275082015-06-21T10:33:18.264+02:002015-06-21T10:33:18.264+02:00W takim razie smacznego Krysiu. W takim razie smacznego Krysiu. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-30015623957744596492015-06-21T10:31:57.906+02:002015-06-21T10:31:57.906+02:00Małgosiu, ja rzadko kupuję lody do domu, przeważni...Małgosiu, ja rzadko kupuję lody do domu, przeważnie je kręcę, a jeśli już kupione to w lodziarni - mamy takie swoje ulubione lodziarnie, do których raz na jakiś czas się wybieramy. <br /><br />Twój sposób na jajka też niezły, ale rzeczywiście nieco bardziej pracochłonny. Choć ja myślę, że każdy sposób, jeśli tylko się sprawdza jest dobry.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-71160639925644268382015-06-21T08:50:18.596+02:002015-06-21T08:50:18.596+02:00Uwielbiam czekoladowe lody. Właśnie jestem w trakc...Uwielbiam czekoladowe lody. Właśnie jestem w trakcie tzw. kręcenia :) Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-34430622138365254542015-06-20T17:45:38.895+02:002015-06-20T17:45:38.895+02:00Czy czekoladowe czy waniliowe czy inny smak - uwie...Czy czekoladowe czy waniliowe czy inny smak - uwielbiam lody! Często domowego wyrobu, choć ostatnio idę na łatwiznę - pod "nosem" mam sklep i kupuję cytrynowe rożki.<br />Ale takie nie zastąpią domowych lodów.<br />Mój przepis niewiele się różni - tylko żółtka ukręcam na parze i już nie podgrzewam z mlekiem, ale łączę i dalej tak samo jak w Twoim przepisie. Może wypróbuję Twój przepis, bo wiadomo ubijanie żółtek na parze dosyć długo trwa i właśnie z tego powodu zarzuciłam produkcję domowych lodów.<br />Serdecznie pozdrawiam:))Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/14165005076266460446noreply@blogger.com