tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1611191663620336255..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Miodowe skrzydełkaMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49636587034843139712019-03-20T15:19:27.855+01:002019-03-20T15:19:27.855+01:00Właśnie się pieka w piekarniku. Pozdrawiam Sara. ...Właśnie się pieka w piekarniku. Pozdrawiam Sara. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83076755746288497642018-02-15T15:53:16.132+01:002018-02-15T15:53:16.132+01:00Gryx, to robisz jak mój mąż. On też skrzydełka czę...Gryx, to robisz jak mój mąż. On też skrzydełka często piecze właśnie w rękawie i dorzuca do nich jeszcze ziemniaki :-) <br />Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-30904611452757459612018-02-13T01:15:43.178+01:002018-02-13T01:15:43.178+01:00Ja takie skrzydełka lubię robić w rękawie właśnie ...Ja takie skrzydełka lubię robić w rękawie właśnie (przyprawy "jakiekolwiek", miód, duuużo czosnku i pikantny ketchup), przed końcem pieczenia można go rozciąć, żeby się ładnie zrumieniły ;) Wytopiony tłuszcz zbieram do filiżanki, jest świetny do podsmażenia pieczarek, albo cebuli. Gryxhttps://www.blogger.com/profile/07946193098183308854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-16188476430421896992014-10-30T07:39:48.804+01:002014-10-30T07:39:48.804+01:00Co prawda nie piekłam ich nigdy w rękawie, ale pew...Co prawda nie piekłam ich nigdy w rękawie, ale pewnie można, tylko wtedy nie wyjdą takie chrupiące. Pod koniec pieczenia można rozciąć rękaw i podpiec. No i nie jestem pewna, czy z tym miodem nie poprzyklejają się ro folii. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-63025957825337850812014-10-29T07:43:25.735+01:002014-10-29T07:43:25.735+01:00można upiec w rękawie dopieczenia?można upiec w rękawie dopieczenia?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-61668057446830685362014-09-20T08:30:01.533+02:002014-09-20T08:30:01.533+02:00Dziękuję :-)Dziękuję :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-11952520628904254092014-09-17T19:10:21.253+02:002014-09-17T19:10:21.253+02:00no własnie ja skrzydełka chrupiace tylko lubiłam, ...no własnie ja skrzydełka chrupiace tylko lubiłam, innych nie a te z jabłkami są obłędne . skrzydelka sie przyprawia na ostro, jabłka sie obiera i kroi na wieksze kawalki-najlepsze sa renety, ale moga tez byc słodkie, cebula w kostke,ale nei za drobno. Skrzydła do piekarnika na jakies 20-30 minut, potem cebula i jabłka, wszystko wyieszac i zapiekac az jabłka bedą miekkie. polecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18581713292329523452014-09-16T16:48:51.524+02:002014-09-16T16:48:51.524+02:00Z jabłkami i cebulką nie próbowałam. Lubię skrzyde...Z jabłkami i cebulką nie próbowałam. Lubię skrzydełka, ale tylko chrupiące. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69589235913400895722014-09-11T18:10:52.032+02:002014-09-11T18:10:52.032+02:00tak czytam ten przepis na skrzydełka :) i musze je...tak czytam ten przepis na skrzydełka :) i musze je zrobić. nigdy nie lubiłam skrzydełek, ale pokochałam z jabłkami i cebulką, Jadłas może? pozdrawiam SylwiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-22511304380334582962014-01-30T09:08:12.809+01:002014-01-30T09:08:12.809+01:00Smacznego :-)Smacznego :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-30786795426125506442014-01-29T22:09:28.814+01:002014-01-29T22:09:28.814+01:00No i jutrzejszy obiadek już mam :)
Anna S. No i jutrzejszy obiadek już mam :)<br />Anna S. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54686796632731531072012-10-31T22:06:45.342+01:002012-10-31T22:06:45.342+01:00Wiesz, kwestia soli jest kwestią upodobań smakowyc...Wiesz, kwestia soli jest kwestią upodobań smakowych - ja solę niewiele, więc sól naprawdę trzeba dodawać wg własnych upodobań. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-33859141486319852162012-10-31T21:15:51.499+01:002012-10-31T21:15:51.499+01:00dzięki za przepis!pierwszy przepis ,gdzie podano i...dzięki za przepis!pierwszy przepis ,gdzie podano ilość soli !zniechęciłam się,ponieważ już raz je robiłam było w przepisie i dodaj soli!dodałam ale były trawiaste!te jutro zrobię!!pozdrawiam MIRKAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58389884861909609952012-04-23T11:57:49.101+02:002012-04-23T11:57:49.101+02:00Myślę, że by pasowały. Ja akurat lubię je na zimno...Myślę, że by pasowały. Ja akurat lubię je na zimno, są lekko słodkie i pikantne. <br />Niestety przepisów na dania grillowane na razie nie będę dodawać, bo jestem na urlopie - mam tylko jeden przygotowany, ale jest to ciasto :-)<br />Ale myślę, że możesz jeszcze wykorzystać przepis na szaszłyki z ananasem, dodać cukinię czy bakłażana i też będzie pysznie.<br />Do tego mix sałat, feta, pomidor, ogórek, oliwki, czerwona cebula, sos winegret i jest sałatka :-) Świeże warzywa zawsze się sprawdzają :-)<br />Możesz zrobić szaszłyki z łososia - też są pyszne. Myślę, że wyobraźni Ci nie brakuje i doskonale dasz sobie radę. Po dwóch latach gotowania z pewnością nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych. <br />Pozdrawiam ciepło, ślę serdeczne życzenia i życzę udanej imprezy urodzinowej :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50054620513451491082012-04-22T20:51:56.287+02:002012-04-22T20:51:56.287+02:00Margarytko,
zastanawiam się czy te skrzydełka pas...Margarytko, <br />zastanawiam się czy te skrzydełka pasowałyby podane na zimno jako przekąska do piwa...? Chciałam podać je między innymi na imprezie urodzinowej. Urodziny mam w weekend majowy, stąd też prośba - jakbyś miała w zanadrzu jeszcze jakieś przepisy na dania grillowane, byłabym wdzięczna na podzielenie się :) zaglądam na Twój blog od dwóch lat i już wiele razy poratowałaś mnie, gdy nie wiedziałam co przyrządzić spodziewając się gości. W zasadzie to dzięki Tobie nauczyłam się gotować, z czego mój mąż (pomimo że sporo przytył ;P) jest bardzo zadowolony :) Goście też zawsze wychodzą syci i zadowoleni, a wszystko dzięki Tobie. Dziękuję Ci że jesteś :* <br />GosiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17475930611537728242012-04-14T17:18:34.243+02:002012-04-14T17:18:34.243+02:00Bardzo proszę :-) Cieszę się, że pomysł się przyda...Bardzo proszę :-) Cieszę się, że pomysł się przydał, a danie smakowało. Sama lubię proste dania, więc takie głównie w naszym domu królują :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-75247257254554096682012-04-13T23:42:32.985+02:002012-04-13T23:42:32.985+02:00Dziękuję za przepis!
W sam raz na obiad dla studen...Dziękuję za przepis!<br />W sam raz na obiad dla studentki! :D<br />Mało składników, a obiad treściwy i pyszny :) Ja dodałam jeszcze trochę czosnku i upiekłam całość w torebce.<br />Palce lizać!<br />Będę zaglądała tu częściej... :)Happy Shophttps://www.blogger.com/profile/17612952659577088221noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-6999244413649944162012-03-29T18:54:55.283+02:002012-03-29T18:54:55.283+02:00Iza, ja bez czosnku, ale keczup też czasem daję. A...Iza, ja bez czosnku, ale keczup też czasem daję. Ale lubię jeszcze w powidłach śliwkowych :-) Muszę zrobić i wstawić przepis :-)<br />O tak, oblizywanie paluchów po konsumpcji jest bardzo fajne :-))Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83957928197910253022012-03-29T14:10:22.958+02:002012-03-29T14:10:22.958+02:00Dziś na obiadek planuję zrobić skrzydełka w miodku...Dziś na obiadek planuję zrobić skrzydełka w miodku. Robię je bardzo podobnie. Czasami dodaję ketchup, innym razem czosnek... zależy co mam w domu. To takie proste a jednak pyszne jedzonko. No i te paluchy usmarowane po skończeniu jedzenia :))))) mmmmmm....sąsiadkazwładkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-47799085148225770902011-12-13T17:05:09.675+01:002011-12-13T17:05:09.675+01:00Gosiu, a ja dziękuję Ci za dobre słowo. Jeśli będz...Gosiu, a ja dziękuję Ci za dobre słowo. Jeśli będziesz miała ochotę podzielić się z innymi opinią to będzie mi bardzo miło.<br />Pozdrawiam serdecznie.<br />Ps. Ta "pani" nie jest konieczna, wystarczy Margarytka :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48425317537620239122011-12-10T11:46:23.198+01:002011-12-10T11:46:23.198+01:00Witam, muszę przyznać, że już od dawna zaglądam na...Witam, muszę przyznać, że już od dawna zaglądam na Pani bloga, którym oczywiście jestem zachwycona. Wypróbowałam wiele przepisów i każde danie czy ciasto było przepyszne. Dziękuje za ciekawe pomysły, pozdrawiam serdecznie <br />GOSIAGOSIAhttps://www.blogger.com/profile/02575863808102672689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-86159347345377414552011-11-25T19:50:52.883+01:002011-11-25T19:50:52.883+01:00Nataszo, dziękuję Ci bardzo :-)Niestety nie mam mo...Nataszo, dziękuję Ci bardzo :-)Niestety nie mam możliwości nagrywania filmów, montowania tego odpowiednio. Nie dysponuję ani odpowiednim sprzętem ani wiedzą na temat obrabiania filmów. I prawdę powiedziawszy nawet o tym nie pomyślałam.<br /><br />Alu, może się skusisz i Ci zasmakują :-))) Ja akurat skrzydełka lubię bardzo :-)<br /><br />Małgosiu, to prościzna. Nie wymaga wielkich umiejętności, a jedynie chęci :-)<br /><br />Marto, dziękuje. A ciasto jabłkowo - cynamonowe jest i na tym blogu :-) Powoli przenoszę przepisy.<br /><br />Anonimowa, kaszka oczywiście musi być sucha :-)) Gdybyś ugotowała to chyba niewiele by z tego wyszło. Pozdrawiam serdecznie.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68847808991929706042011-11-24T19:14:43.120+01:002011-11-24T19:14:43.120+01:00Witam :)) Przepraszam za zmiane tematu ale mam jed...Witam :)) Przepraszam za zmiane tematu ale mam jedno pytanie odnosnie Szarlotki sypanej :)) mam ogromna ochote ja zrobic, moja mama dala mi cała reklamowke jablek a ciasto wyglada smakowicie. W sumie to chyba oczywiste, składniki sypane..ale wole sie upewnic , otoz czy ta kasza mana powinna byc ugotowana czy tez nie?:P<br />Serdecznie pozdrawiam i przemiło mi sledzic Pani blog.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55140024889577601412011-11-24T12:17:23.196+01:002011-11-24T12:17:23.196+01:00Wyglądają apetycznie:) W niedzielę piekłam Twoje c...Wyglądają apetycznie:) W niedzielę piekłam Twoje ciasto jabłkowo-cynamonowe z onetowego bloga:) pycha!!! Pozdrawiam!<br />MartaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42600905012077412282011-11-24T09:12:30.000+01:002011-11-24T09:12:30.000+01:00No popatrz Margarytko, to takie łatwe i nieskompli...No popatrz Margarytko, to takie łatwe i nieskomplikowane. Nigdy nie robiłam skrzydełek. Teraz spróbuję, miodu ci u nas pod dostatkiem.<br />Już mi ślinka cieknie.<br />Pozdrawiam w mglisty poranek :)MałgosiaJ.noreply@blogger.com