tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1630985640415659612..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Sernik wg TusiMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger77125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-51314175608965452672017-12-21T17:30:32.689+01:002017-12-21T17:30:32.689+01:00Basiu, możesz zwiększyć czas każdego etapu pieczen...Basiu, możesz zwiększyć czas każdego etapu pieczenia o 10 minut, ale sądzę, że nawet w czasie podanym w przepisie normalnie się upiecze :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15116648320003424782017-12-21T10:29:51.414+01:002017-12-21T10:29:51.414+01:00Asiu będę piekła ten sernik z półtora porcji.Czy z...Asiu będę piekła ten sernik z półtora porcji.Czy zwiększyć czas pieczenia jak tak to o ile? Dawno nie piekłam tego sernika i nie pamietam czy robiłam spódbasie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50200451443312812842016-08-19T06:34:52.862+02:002016-08-19T06:34:52.862+02:00Kulka to taka drewniana palka (jak berło), służy d...Kulka to taka drewniana palka (jak berło), służy do ucierania masy. No i żeby masło było puszyste, to uciera się go właśnie taka kulką. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21635420248087792732016-08-13T16:05:05.173+02:002016-08-13T16:05:05.173+02:00Ja dopiero zaczynam zabawę w pieczenie , bo uważał...Ja dopiero zaczynam zabawę w pieczenie , bo uważałam się za totalne beztalencie w tej dziedzinie :) Może wyda sie to śmieszne , ale nie rozumiem pojęcia " tarte kulką " ( ta margaryna ). Ratunku . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-30970698261143253012016-05-12T12:34:40.892+02:002016-05-12T12:34:40.892+02:00Basiu, super, że smakuje. Herbatę matcha mam, więc...Basiu, super, że smakuje. Herbatę matcha mam, więc to dobry pomysł, ale po remoncie. Jadłam już taki sernik, ale sama go nie piekłam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53493251685713922112016-05-03T16:30:31.898+02:002016-05-03T16:30:31.898+02:00Robię ten sernik po raz kolejny jest niebiańsko py...Robię ten sernik po raz kolejny jest niebiańsko pyszny mniam. Asiu może spróbowałabyś sernik z dodatkiem zielonej herbaty matcha...<br /><br />Pozdrawiam bardzo :)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-66830190463827973622016-03-25T07:29:48.684+01:002016-03-25T07:29:48.684+01:00Brawo Ty. Cieszę się, że się udał i smakuje.
Pozd...Brawo Ty. Cieszę się, że się udał i smakuje. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-23270716505447944442016-03-25T07:25:36.498+01:002016-03-25T07:25:36.498+01:00Upiekłam go raz w tortownicy 26 cm, dodałam rodzyn...Upiekłam go raz w tortownicy 26 cm, dodałam rodzynki oraz skórkę pomarańczową, dałam trochę mniej cukru- wyszedł super i nie opadł. Dzisiaj piekę go drugi raz. Bardzo dziękuję za przepis.Magoniahttps://www.blogger.com/profile/08690549522870097292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-43169197806561557712016-01-03T12:08:14.021+01:002016-01-03T12:08:14.021+01:00Super. Cieszę się bardzo, że przepis się sprawdził...Super. Cieszę się bardzo, że przepis się sprawdził. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-41332596798006354982015-12-30T19:45:48.510+01:002015-12-30T19:45:48.510+01:00Upiekłam z 1,5kg twarogu.Wyszedł cudowny. Nie upad...Upiekłam z 1,5kg twarogu.Wyszedł cudowny. Nie upadł jak lubią serniki.Zamiast polewy posmarowałam nutellą i sowicie posypałam płatkami migdałowymi.Wzbudził ogólny zachwyt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15076629377898197122015-12-20T10:39:35.316+01:002015-12-20T10:39:35.316+01:00Mam nadzieję, że będzie smakował.
Dziękuję i równ...Mam nadzieję, że będzie smakował. <br />Dziękuję i również życzę wszystkiego dobrego. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-88772435610928755092015-12-17T16:29:28.189+01:002015-12-17T16:29:28.189+01:00Dziękuję za odpowiedz. Będę piekła z kilograma. Pa...Dziękuję za odpowiedz. Będę piekła z kilograma. Pani przepisy są fantastyczne. Życzę wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia. Ewa z OtwockaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70366597747876412862015-12-17T07:44:13.788+01:002015-12-17T07:44:13.788+01:00Z kilograma. Z kilograma. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67326182932751333962015-12-16T20:06:27.921+01:002015-12-16T20:06:27.921+01:00Dzień dobry, ja mam brytfankę 25x35 czy mam piec z...Dzień dobry, ja mam brytfankę 25x35 czy mam piec z 1-kilograma sera czy z większej ilości ?? Z góry dziękuję za odpowiedz.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-47944415935959802932015-12-14T14:27:51.404+01:002015-12-14T14:27:51.404+01:00Skoro nie ma w przepisie, to znaczy, że nie trzeba...Skoro nie ma w przepisie, to znaczy, że nie trzeba. Do żadnych serników nie dodaję proszku :-)<br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74068493255791192122015-12-14T13:59:17.381+01:002015-12-14T13:59:17.381+01:00Witam, mam pytanie: czy nie trzeba dodawać proszku...Witam, mam pytanie: czy nie trzeba dodawać proszku do pieczenia? zgóry dziękuję za odpowiedź.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-56551506315452389742015-12-03T17:51:27.209+01:002015-12-03T17:51:27.209+01:00Ja używam przeważnie twarogu półtłustego.
Pozdraw...Ja używam przeważnie twarogu półtłustego. <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-39916257421738949302015-12-03T13:28:09.785+01:002015-12-03T13:28:09.785+01:00Witam,mam pytanie czy ser ma być tłusty czy półtłu...Witam,mam pytanie czy ser ma być tłusty czy półtłusty.Bo mi serniki jakoś nie wychodzą,są zawsze zbite i niesmaczne.Z pozdrowieniami Halina Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58363241166000276922015-09-25T19:14:25.962+02:002015-09-25T19:14:25.962+02:00Bardzo proszę :-)Bardzo proszę :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83558796425617917832015-09-25T16:18:29.553+02:002015-09-25T16:18:29.553+02:00Bardzo Pani serdecznie dziękuje za odpowiedz , roz...Bardzo Pani serdecznie dziękuje za odpowiedz , rozwiała Pani moje wątpliwości, w takim razie zaraz zabieram sie do pracy i bedzie bez spodu. Cieplutko pozdrawiam !!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50144442544599807012015-09-25T07:24:38.729+02:002015-09-25T07:24:38.729+02:00Można, aczkolwiek kruchy spód pieczony w takich ni...Można, aczkolwiek kruchy spód pieczony w takich niskich temperaturach raczej smaczny nie będzie - ciasto kruche potrzebuje dużo wyższej temperatury. Lepiej zrobić ciasteczkowy - jak np. w serniku z musem borówkowym. <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19418508999051691452015-09-25T07:20:29.061+02:002015-09-25T07:20:29.061+02:00Będę dzis robić ten sernik. A czy można do niego ...Będę dzis robić ten sernik. A czy można do niego zrobić jakiś spód, kruchy ?, bądz czekoladowy ?, a jeśli tak to czy mogłabym bardzo prosić o przepis . Pieką z Tobą i gotuje juz jakiś czas i jestem zachwycona. <br />serdecznie pozdrawiam <br />AnitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3555230514565795722015-04-03T07:31:58.234+02:002015-04-03T07:31:58.234+02:00Do tortownicy 27 cm zmieści się. Do tortownicy 27 cm zmieści się. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-28894595801805432362015-04-03T02:33:24.161+02:002015-04-03T02:33:24.161+02:00Czy te sernik zmieści się w tortownicy 27cm tak ja...Czy te sernik zmieści się w tortownicy 27cm tak jak miętowy?<br /><br />Pozdrowionka :)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4814548665753403902013-09-06T08:13:22.324+02:002013-09-06T08:13:22.324+02:00Serniki to takie ciasta, które w zasadzie nie mogą...Serniki to takie ciasta, które w zasadzie nie mogą się nie udać, więc nie ma co się ich obawiać. Mogą co najwyżej popękać, albo opaść, ale do jedzenia zawsze się będą nadawały. Jaki bym nie zrobiła to i tak znika :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com