tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1901612644399310807..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Pierogi z mięsemMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger108125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79926209677251275842022-10-13T13:25:09.388+02:002022-10-13T13:25:09.388+02:00Pierogi są przepyszne proporcje idealne :)Pierogi są przepyszne proporcje idealne :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42102353791304615082021-09-23T13:16:36.633+02:002021-09-23T13:16:36.633+02:00Ogromnie mi miło, że przepisy się przydają i spraw...Ogromnie mi miło, że przepisy się przydają i sprawdzają. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-80875268005549462042021-09-06T20:40:13.755+02:002021-09-06T20:40:13.755+02:00Robie te pierogi od kilku lat i zawsze są rewelacy...Robie te pierogi od kilku lat i zawsze są rewelacyjne jak większość Twoich Margarytko przepisów.pozdrawiam serdecznisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68862697966794916432020-10-26T16:59:09.074+01:002020-10-26T16:59:09.074+01:00Cieszę się bardzo, że smakowały. Cieszę się bardzo, że smakowały. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72840736272759388782020-10-26T16:26:40.805+01:002020-10-26T16:26:40.805+01:00 Dziś robiłam. Przepyszne mniaaaaam 😋 Dziś robiłam. Przepyszne mniaaaaam 😋Teresahttps://www.blogger.com/profile/16268105509669029293noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50360208498333475972019-12-22T00:40:34.272+01:002019-12-22T00:40:34.272+01:00Mięso się ugotuje bez problemu. Mrożone wrzucić do...Mięso się ugotuje bez problemu. Mrożone wrzucić do wrzątku, potrzebują więcej czasu, aby wypłynąć na górę. Od wypłynięcia ten sam czas. Pierogi są małe, nie potrzeba dużo czasu, aby mięso się ugotowało (mniej niż przy pulpetach). Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48377731479334660162019-12-18T16:42:51.493+01:002019-12-18T16:42:51.493+01:00Wspanialy przepis. Jest Pani genialna! Chcialabym ...Wspanialy przepis. Jest Pani genialna! Chcialabym sie tylko upewnic czy jesli zamroze surowe pierogi to czy potrm podczas gotowania mieso nie bedzie w srodku surowe? Trzeba je potem rozmrozic i dopiero gotowac czy takiie mrozone do wody? I ile minut gotowac takie mrozone? Bardzo dziekuje za porady. Pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02883483494500283654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27321420032277537262016-11-01T16:46:23.856+01:002016-11-01T16:46:23.856+01:00Jeśli ciasto wyszło za twarde, to znaczy, że za ma...Jeśli ciasto wyszło za twarde, to znaczy, że za mało płynu albo za mocno podsypałaś mąką przy wyrabianiu. Ono powinno być mięciutkie i dobrze, lekko się sklejać. <br />A jeśli chodzi o farsz, to dokładnie taki jest - nie przykleja się do ciasta tak jak w przypadku farszu z mięsa gotowanego czy nadzienia ruskiego. To trochę jak pielmieni - wytwarza się w środku pieroga płyn, który nie pozwala na sklejenie się farszu z ciastem. Taki urok tych pierogów i niektórzy są tym zdziwieni :-) Farsz z mięsa ugotowanego zlepia się z ciastem, spróbuj następnym razem tej drugiej wersji.<br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37322426830991975182016-10-30T20:21:35.952+01:002016-10-30T20:21:35.952+01:00Witam. Ja dzisiaj skorzystalam z pani przepisu i p...Witam. Ja dzisiaj skorzystalam z pani przepisu i pierogi wyszly ok. Troche ciasto twarde mi wyszlo ale moze dlatego ze nie wieszialam jakie ma byc dokladnie. Mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie bardziej plastyczne bo umordowalam sie z ich klejeniem. Mam pytanie odnosnie farszu. Czy powinien wypadac po przekrojeniu pieroga czy jakos tak badziej trzymac sie ciasta? Jak robie ruskie to farsz zlepia sie super z ciastem. Pozdrawiam. Anonimhttps://www.blogger.com/profile/15440436217832521283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49157387178662678102016-09-07T08:45:40.163+02:002016-09-07T08:45:40.163+02:00Dodać do farszu.Dodać do farszu.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-723399444746726292016-09-07T08:40:32.587+02:002016-09-07T08:40:32.587+02:00A co z kaszą manną. Która jest podana jako składni...A co z kaszą manną. Która jest podana jako składnik Beatahttps://www.blogger.com/profile/16781719805899229834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70977577479468601372016-01-28T14:29:34.829+01:002016-01-28T14:29:34.829+01:00Sylwia, cieszę się, że pierogi w takiej wersji zna...Sylwia, cieszę się, że pierogi w takiej wersji znalazły uznanie w Twoich kubkach smakowych. Z pieczarkami też smacznie :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62136657686303238142016-01-28T13:45:38.251+01:002016-01-28T13:45:38.251+01:00Nigdy nie smakowały mi pierogi z mięsem bo takie j...Nigdy nie smakowały mi pierogi z mięsem bo takie jakieś zawsze suche bez smaku ale odkąd zrobiłam pierogi z Pani przepisu te są najlepsze. Bałam się trochę surowego mięsa ale dzięki niemu są soczyste. Ja od siebie dodaje trochę podsmażonych pieczarek bo je lubimy ale bez też są pyszne 😋 Dziękuję za pyszny przepis 😊 Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/12001719038931496475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-16133807347379988472015-11-22T12:37:30.078+01:002015-11-22T12:37:30.078+01:00W takim razie ogromnie mi miło, że przepis się prz...W takim razie ogromnie mi miło, że przepis się przydał, a pierwsze pierogi wyszły smaczne :-) <br />Pozdrawiam serdecznie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55242378716938609322015-11-22T08:47:47.737+01:002015-11-22T08:47:47.737+01:00witaj Margarytko :-) wczoraj robiłam pierogi po r...witaj Margarytko :-) wczoraj robiłam pierogi po raz pierwszy w swoim życiu i robiłam je z Twojego przepisu :-) wyszły pyszne i znikły wszystkie w momencie :-) część zrobiłam z farszem mięsnym a część z serem dla córeczki :-)<br />a teraz robię bułeczki na niedziele mam nadzieje że też mi wyjdą :-)<br /> dziękuje za fajne przepisy :-)Ewelinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58226644383398720672015-10-11T12:53:18.565+02:002015-10-11T12:53:18.565+02:00Ach, bo z dziećmi tak bywa... ale i nie wszyscy do...Ach, bo z dziećmi tak bywa... ale i nie wszyscy dorośli za takimi pierogami przepadają. Znam wielu takich, którzy lubią tylko z gotowanego wcześniej mięsa. A kasza rzeczywiście dodaje miękkości. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8532236319591600462015-10-10T16:37:19.949+02:002015-10-10T16:37:19.949+02:00Moje dziecko tez nie przepada za takim rodzajem pi...Moje dziecko tez nie przepada za takim rodzajem pierogow co dziś po 3 godzinach w kuchni zlamalo mi serce ale mi pierogi bardzo smakuja zrobilam bez kaszy manny bo zabraklo mi w kuchni i mięso wyszlo zbite ale ciasto jest inealne pierogi takze polecam: )Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-32697716492467334302015-09-14T11:30:45.299+02:002015-09-14T11:30:45.299+02:00Dlatego napisałam, że nie można oczekiwać, że te z...Dlatego napisałam, że nie można oczekiwać, że te z surowym mięsem będą takie jak te z gotowanym. To dwa różne rodzaje pierogów :-) <br />A z mięsem królika muszą być super. Niestety do dobrego królika nie mam dostępu, a to, co można kupić w sklepie pozostawia wiele do życzenia. <br />Pozdrawiam ciepło. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25663380031221207322015-09-13T17:00:13.421+02:002015-09-13T17:00:13.421+02:00Ciasto pierogowe super,teraz robię tylko tak jak t...Ciasto pierogowe super,teraz robię tylko tak jak ty,ale mięsko słabo,moje dzieci wolą gotowane,jest delikatniejsze,poza tym czasem robię z królika,dzięki za przepis,mąż dostanie do pracy.Często jesteś moją inspiracją.Pozdrawiam ,MarzennaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-46951319615543838932015-08-18T18:24:11.628+02:002015-08-18T18:24:11.628+02:00Mam nadzieję, że taka wersja przypadnie Ci do gust...Mam nadzieję, że taka wersja przypadnie Ci do gustu. Są nieco inne niż z mięsem gotowanym. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53488526966908620792015-08-16T22:36:08.494+02:002015-08-16T22:36:08.494+02:00Od samego czytania, ślinka mi poleciała. Jutro zro...Od samego czytania, ślinka mi poleciała. Jutro zrobię! Przepis idealny dla mnie. - Ela.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-88625603925051118212015-06-07T13:30:26.217+02:002015-06-07T13:30:26.217+02:00Cieszę się, że przepis się przydał i sprawdził.
P...Cieszę się, że przepis się przydał i sprawdził. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-44561169290178750222015-06-05T12:36:48.746+02:002015-06-05T12:36:48.746+02:00Jest pani bardzo dobra kuchareczka ,zrobilam piero...Jest pani bardzo dobra kuchareczka ,zrobilam pierogi z surowego miesa ,ciasto na pierogi tez smaczne wyszlo , i wyszly bardzo smaczne ,dziekuje za przepis ,z ktorego bede korzystac . ulaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37717120471866955702014-11-26T20:09:03.835+01:002014-11-26T20:09:03.835+01:00Ja też jestem z Ciebie dumna, a skoro mężowi trudn...Ja też jestem z Ciebie dumna, a skoro mężowi trudno było uwierzyć, że sama je zrobiłaś, to tym bardziej gratuluję :-) <br />Na blogu jest przepis na pierogi z gotowanego mięsa - może tamten farsz będzie pasował Ci bardziej :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67360220359089795562014-11-26T12:16:50.894+01:002014-11-26T12:16:50.894+01:00No wlaśnie brak mi było tego rosołku :) Ogólnie mą...No wlaśnie brak mi było tego rosołku :) Ogólnie mąż nie chce mi uwierzyć ze sama je zrobiłam hehe. Ciasto rewelacyjne. Farsz mu smakował poza tym że wolałby bardziej pieprzny. Jeśli o mnie chodzi zostaję przy klasyce :) Ale bardzo dziękuje. Ahh jaka jestem z siebie dumna :p<br />AgnieszkaAnonymousnoreply@blogger.com