tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1964310061105458352..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Jagodzianki po raz czwartyMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-12835338952813938412016-11-30T22:32:51.429+01:002016-11-30T22:32:51.429+01:00Oj tam, jedna na gorąco musi być :-) Cieszę się, ż...Oj tam, jedna na gorąco musi być :-) Cieszę się, że smakowały.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-33958685771852245522016-11-28T20:39:53.299+01:002016-11-28T20:39:53.299+01:00Witaj, często korzystam z Pani przepisów, przed ch...Witaj, często korzystam z Pani przepisów, przed chwileczką zrobiłam jagodzianki, wiem ze nie można jeść ich na gorąco ale nie mogłam się powstrzymać WYSZŁY PRZEPYSZNE :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02977632475179769126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72657328023229476332016-08-19T06:39:22.840+02:002016-08-19T06:39:22.840+02:00Oj tak... drożdżowym może pachnieć w domu codzienn...Oj tak... drożdżowym może pachnieć w domu codziennie. Cieszę się Aniu, że smakują. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25257258568176556842016-08-14T17:05:24.585+02:002016-08-14T17:05:24.585+02:00Uwielbiam ten przepis :) Chciało by się piec codzi...Uwielbiam ten przepis :) Chciało by się piec codziennie :) Pierwsza zjedzona jeszcze gorąca :) To już chyba u mnie tradycja :) <br />Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17548743498769530691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-41516695156024118242016-08-13T14:06:23.024+02:002016-08-13T14:06:23.024+02:00Fajnie, że smakowały.
Żeby się nie otwierały to t...Fajnie, że smakowały. <br />Żeby się nie otwierały to trzeba je naprawdę bardzo dokładnie zlepić i układając na blaszce zwrócić uwagę, aby zlepienie było na spodzie. Czasem jakaś mi pięknie, bo np. za mocno naciągnę ciasto w jednym miejscu i jest cienkie. Ale generalnie po dobrym zlepieniu nie otwierają się. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-47526757279236942822016-08-09T09:03:13.252+02:002016-08-09T09:03:13.252+02:00Jagodzianki pycha. Dziękuję za to, że jesteś z nam...Jagodzianki pycha. Dziękuję za to, że jesteś z nami:) Moje pierwsze a wyszły pysznie.<br />Mam jednak pytanko. Wiele mi z nich pootwierało się w trakcie pieczenia i oddało sok. Jaka jest Twoja technika lepienia bułeczek.<br />Pozdrawiam AsiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-40562789491337991212016-08-03T07:52:53.987+02:002016-08-03T07:52:53.987+02:00Super, cieszę się, że smakowały.
Pozdrawiam. Super, cieszę się, że smakowały. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-23997155120646856142016-08-02T23:03:32.330+02:002016-08-02T23:03:32.330+02:00Asiu są naprawdę pyszne, po drożdżowe zawsze do Ci...Asiu są naprawdę pyszne, po drożdżowe zawsze do Ciebie wpadam :) wszystkim smakowało :)Dusiahttps://www.blogger.com/profile/07738810677507536331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91196296881369423422016-07-13T11:05:21.195+02:002016-07-13T11:05:21.195+02:00Miło mi to czytać, fajnie, że smakowały.
Pozdrawi...Miło mi to czytać, fajnie, że smakowały. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-23198390910370253762016-07-12T22:55:39.906+02:002016-07-12T22:55:39.906+02:00Bułeczki są przepyszne, zrobione i odrazu zjedzone...Bułeczki są przepyszne, zrobione i odrazu zjedzone 😊 Wczesniej robiłam z przepisu "byle do lata" Jutro w planach bułeczki z porzeczką. Jak zwykle z Pani przepisu 😃 Pozdrawiam Agnieszka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87988293149662155872015-07-31T17:24:19.186+02:002015-07-31T17:24:19.186+02:00Bardzo dziękuję za odpowiedz życzę miłego weekendu...Bardzo dziękuję za odpowiedz życzę miłego weekendu,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26210381951799484092015-07-31T16:04:58.374+02:002015-07-31T16:04:58.374+02:00Kasiu, w zasadzie każde drożdżowe ciasto możesz ta...Kasiu, w zasadzie każde drożdżowe ciasto możesz tak potraktować, to również :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68562924548915947122015-07-31T11:17:05.784+02:002015-07-31T11:17:05.784+02:00Witaj Margarytko mam pytanie odnośnie ciasta czy m...Witaj Margarytko mam pytanie odnośnie ciasta czy mogę je dziś zrobić na wieczór i schować na noc do lodówki a rano zrobić jagodzianki.Pozdrawiam KasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-28046602215577090422015-07-27T20:32:22.618+02:002015-07-27T20:32:22.618+02:00Fajnie, że smakowały. Maszyna do chleba to bardzo ...Fajnie, że smakowały. Maszyna do chleba to bardzo dobry pomysł. Nie posiadam, ale miejsca już na nią nie mam... za to robot radzi sobie doskonale, a w razie czego do wyrastania ciasta mogę użyć Mulicookera... choć latem nie ma takiej potrzeby :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-52645671941602461362015-07-27T14:17:55.603+02:002015-07-27T14:17:55.603+02:00Super przepis, zrobione i tego samego dnia zjedzon...Super przepis, zrobione i tego samego dnia zjedzone ;) mam maszyne do chleba z funkcja ciasto, wkladam wszystkie skladniki, potem dolewam zaczyn, i w godzine mam wyrobione i wyrosniete ciasto, polecam ;)<br />Pawełhttps://www.blogger.com/profile/06900498750111133473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-77353513043355147512015-07-16T17:50:32.263+02:002015-07-16T17:50:32.263+02:00Tak, do jagód trzeba dodać jakiś zagęstnik, skrobi...Tak, do jagód trzeba dodać jakiś zagęstnik, skrobia sprawdza się świetnie. Jagody puszczają sok, a skrobia go wiąże i to sprawia, że jagodzianki nie robią się mokre od spodu. <br />Dodatek oleju oczywiście nie jest konieczny, on jednak przedłuża świeżość drożdżowego ciasta, sprawia, że ciasto jest bardziej puszyste. Oliwy z oliwek nie polecam, chyba, że masz jakąś bardzo delikatną w smaku. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91499940984400958812015-07-16T17:47:39.775+02:002015-07-16T17:47:39.775+02:00U nas drożdże instant są 7 g, ale ważniejsze jest ...U nas drożdże instant są 7 g, ale ważniejsze jest to na jaką ilość mąki są przeznaczone. Jeśli te Twoje 11 g przeznaczone są na 500 g mąki, to będą jak najbardziej w porządku. <br />Z drożdży suchych nie trzeba robić zaczynu, choć można. <br />Pozdrawiam Bornholm :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-33506343651947779812015-07-16T15:11:02.590+02:002015-07-16T15:11:02.590+02:00ech... za szybko wysłałem... :)
dodatkowe dwa pyta...ech... za szybko wysłałem... :)<br />dodatkowe dwa pytania:<br />- czy do jagód trzeba dodawać skrobię?<br />- czy dodawanie oleju jest konieczne? mam tylko oliwę z oliwek, a kupowanie całej butelki tylko dla dóch łyżek mija się trochę z celem. Myślałem nad dodawniem trochę więcej masła :)<br />TomaszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-23327722669698506042015-07-16T15:05:55.230+02:002015-07-16T15:05:55.230+02:00Pytanie: opakowanie drożdży instant, czyli ile gra...Pytanie: opakowanie drożdży instant, czyli ile gram? Bo ja mam opakowania po 11g. Czy w przypadku drożdży suchych też trzeba robić zaczyn?<br />Pozdrowienia z Bornholmu :)<br />TomaszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-88051941398113527032015-07-15T07:31:11.130+02:002015-07-15T07:31:11.130+02:00Małgosiu, dokładnie tak jak mówisz. Sezonowe owoce...Małgosiu, dokładnie tak jak mówisz. Sezonowe owoce trzeba wykorzystywać, bo są krótko. <br />Drożdżowy wieniec powiadasz? Dobre drożdżowe zawsze mile widziane :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-80388940133337060072015-07-15T07:30:11.619+02:002015-07-15T07:30:11.619+02:00Bo takie najlepsze. Człowiek wie, że je jagodziank...Bo takie najlepsze. Człowiek wie, że je jagodziankę, a nie jakąś słodką bułę z odrobiną owoców :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-82991826638703790372015-07-15T07:29:20.332+02:002015-07-15T07:29:20.332+02:00Tak, nie żałowałam, ale w końcu jak szaleć, to sza...Tak, nie żałowałam, ale w końcu jak szaleć, to szaleć.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15092903529122941002015-07-15T07:28:51.394+02:002015-07-15T07:28:51.394+02:00Najlepszy sezonowy wypiek, przynajmniej jeśli o mn...Najlepszy sezonowy wypiek, przynajmniej jeśli o mnie chodzi :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87466230264149335182015-07-11T19:51:21.163+02:002015-07-11T19:51:21.163+02:00Apetycznie wyglądają! Tak porządnie nadziane jagod...Apetycznie wyglądają! Tak porządnie nadziane jagodami - takie również lubię, bo w ten sposób można delektować się nie tylko ciastem, ale i jego zawartością:))<br />A ja właśnie wczoraj piekłam z córcią drożdżowy wieniec (na moim blogu w ostatnim poście namiary na przepis).<br />Serdecznie pozdrawiam:))Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/14165005076266460446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89412901539857908282015-07-10T18:59:35.608+02:002015-07-10T18:59:35.608+02:00Uwielbiam jagodzianki, a Twoje są tak grubo nadzia...Uwielbiam jagodzianki, a Twoje są tak grubo nadziane, tak jak lubię :)Radość z pieczeniahttps://www.blogger.com/profile/13517721864497170656noreply@blogger.com