tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post2676750627070169747..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Jabłecznik z bitą śmietanąMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger61125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-56538121598950633382018-11-04T20:32:45.928+01:002018-11-04T20:32:45.928+01:00Tak jak jest napisane, pół litra. Tak jak jest napisane, pół litra. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19038025188742911532018-10-30T22:53:46.968+01:002018-10-30T22:53:46.968+01:00Dziewczyny ilevtej smietany kremowki dajecie? 1/2 ...Dziewczyny ilevtej smietany kremowki dajecie? 1/2 l?pozdrawiam i przepraszam za zamieszanieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09240451912266720243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29831235178514652772015-12-22T14:14:54.740+01:002015-12-22T14:14:54.740+01:00Dziękuję za odpowiedźDziękuję za odpowiedźazithttps://www.blogger.com/profile/18107003176635992989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-81075820567309950752015-10-28T15:00:08.918+01:002015-10-28T15:00:08.918+01:00W zasadzie prawie do samo. Mus jest bardziej gładk...W zasadzie prawie do samo. Mus jest bardziej gładki, bo jabłka są w nim rozgotowane maksymalnie. Spokojnie można użyć jabłek prażonych. Będzie pysznie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-52292399943799551632015-10-28T14:59:04.241+01:002015-10-28T14:59:04.241+01:00Można, bez żadnego problemu. Ja kupuję w Tesco alb...Można, bez żadnego problemu. Ja kupuję w Tesco albo w Intermarche, tam są na bank. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37452314042424836092015-10-24T14:11:52.077+02:002015-10-24T14:11:52.077+02:00A gdzie można taki cukier kupić?A gdzie można taki cukier kupić?azithttps://www.blogger.com/profile/18107003176635992989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-59066517797564128032015-10-24T13:14:53.137+02:002015-10-24T13:14:53.137+02:00Witam, mam pytanie czy mus jabłkowy to to samo co ...Witam, mam pytanie czy mus jabłkowy to to samo co jabłka prażone?, bo musu nie mogę kupić.azithttps://www.blogger.com/profile/18107003176635992989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54457220221923954322015-10-23T12:10:38.944+02:002015-10-23T12:10:38.944+02:00Dziękuje bo nie wiedziałam czy taki można kupić.Dziękuje bo nie wiedziałam czy taki można kupić.azithttps://www.blogger.com/profile/18107003176635992989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24269255721848161182015-10-21T05:59:01.476+02:002015-10-21T05:59:01.476+02:00Dokładnie to, co napisałam - drobny cukier do wypi...Dokładnie to, co napisałam - drobny cukier do wypieków. Jest drobniejszy od normalnego cukru, ale nie jest cukrem pudrem. Przez to łatwiej się rozpuszcza i jest idealny do wypieków. Trochę droższy od zwykłego, ale moim zdaniem dużo lepszy. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15755251769058756182015-10-20T22:48:18.637+02:002015-10-20T22:48:18.637+02:00Witam, co to znaczy drobny cukier?Witam, co to znaczy drobny cukier?azithttps://www.blogger.com/profile/18107003176635992989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8293778058881455642015-04-27T19:01:40.215+02:002015-04-27T19:01:40.215+02:00A truskawki z cynamonem i wanilią nie są mi obce, ...A truskawki z cynamonem i wanilią nie są mi obce, ale to połączenie kokosu z jabłkami bardzo mi się podoba. Choć tak sobie myślę, że piekę szarlotkę z kokosem, więc samo połączenie też obce mi nie jest. Za czekoladą nie przepadam, ale zrobię taką Zielonookiemu, dziękuję za super pomysł. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17753192285691171462015-04-26T22:19:34.337+02:002015-04-26T22:19:34.337+02:00Bardzo lubię i kokos i cynamon. Zimą często robiła...Bardzo lubię i kokos i cynamon. Zimą często robiłam czekoladę na gorąco z dodatkiem cynamonu, a do tego na górę bita śmietana i wiórki kokosowe, a czasem i kokos dodawałam tez i do czekolady. Z kawą to polaczenie tez jest super takie kartę cynamonowo kokosowe. Ostatnio eksperymentowałam i zrobiłam kompot truskawkowy ( z mrożonych owoców) z dodatkiem laski wanilii i kory cynamonowej. Polecam bardzo fajny smak. Pozdrawiam Doti.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26257063517091249802015-04-24T13:26:09.960+02:002015-04-24T13:26:09.960+02:00O fajny pomysł z tym cynamonem i wiórkami. Połącze...O fajny pomysł z tym cynamonem i wiórkami. Połączenie odważne, ale podoba mi się. <br />Cieszę się, że przepis się przydał i ciacho smakowało. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-56606649399973079392015-04-24T10:49:29.516+02:002015-04-24T10:49:29.516+02:00Bardzo fajny przepis, dostałam kilka słoików musu ...Bardzo fajny przepis, dostałam kilka słoików musu jabłkowego od teściowej i zastanawiałam się co z tym zrobić.Nie miałam ochoty na klasyczny jabłecznik na kruchym cieście. Ten ze śmietaną jest taki lekki i delikatny jak chmurka😊.Zrobiłam na prostokątnej blaszce, dalam podwójną porcję musu i dwie galaretki, a biszkopt z 4 jajek.Śmietanę posypałam gorzkim kakao, cynamonem i wiórkami kokosowymi. Wyszło super 😊 Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27354732379576845242014-02-08T22:03:20.007+01:002014-02-08T22:03:20.007+01:00Wiele nie pomogłam, ale inaczej wytłumaczy się nie...Wiele nie pomogłam, ale inaczej wytłumaczy się nie da - ja mam w domu dwie żelatyny i w jednej jest 6, a w drugiej 8 łyżeczek na litr. A z listkami to już kompletnie nie pomogę, bo nie używam - u nas praktycznie dostanie żelatyny w listkach niemożliwe. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19239673510475057342014-02-08T21:40:35.508+01:002014-02-08T21:40:35.508+01:00Dziekuje bardzo!!!!!
Dziekuje bardzo!!!!!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8816507107085594862014-02-08T21:19:34.742+01:002014-02-08T21:19:34.742+01:00Zgodnie z informacją na opakowaniu żelatyny - zmie...Zgodnie z informacją na opakowaniu żelatyny - zmierzyć objętość masy jabłkowej i tyle dać żelatyny ile sugeruje producent. Niestety żelatyna żelatynie nierówna. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17571611816151249682014-02-08T11:13:44.846+01:002014-02-08T11:13:44.846+01:00nie mam galaretki cytrynowej...ile zelatyny moglab...nie mam galaretki cytrynowej...ile zelatyny moglabym wloyc zeby masa jablkowa byla odpowiednia/<br />mam dwa rodzaje zelatyny w proszku i w platkach.<br />dziekuje i pozdrawiam<br />violaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-51618755728046580642013-11-25T20:09:10.146+01:002013-11-25T20:09:10.146+01:00Super, że smakowało :-) A cynamon zawsze mile widz...Super, że smakowało :-) A cynamon zawsze mile widziany, niestety nie dla mojego brata i czasem z tego dodatku muszę zrezygnować :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2088304136779385982013-11-25T19:53:16.821+01:002013-11-25T19:53:16.821+01:00Zrobiłam w ten weekend to ciasto dwukrotnie i znik...Zrobiłam w ten weekend to ciasto dwukrotnie i znikało w oka mgnieniu ,smakowało super!<br />Do jabłek dodałam odrobinę cynamonu.Anna G.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-63687461113260809182013-10-31T18:41:30.282+01:002013-10-31T18:41:30.282+01:00To rzeczywiście ciekawa sprawa z tym musem, jabłka...To rzeczywiście ciekawa sprawa z tym musem, jabłka musiały być wyjątkowo soczyste, że nie chciał się ściągnąć. <br />Ale cieszę się, że smakuje. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8719639447570876882013-10-31T17:30:37.189+01:002013-10-31T17:30:37.189+01:00Chwalę za ideę i wyjście na przeciw moim zachciank...Chwalę za ideę i wyjście na przeciw moim zachciankom :) A masa jabłkowa wydawała mi się za rzadka, więc zostawiłam garnek z nią na kilka godzin w lodówce, żeby zobaczyć co z niej będzie i właśnie po kilku godzinach dalej była za bardzo lejąca, więc zdecydowałam się dodać żelatyny. Ale i tak jest super, właśnie jem :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09277465237471750133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-56952116100092336582013-10-30T14:58:00.757+01:002013-10-30T14:58:00.757+01:00Jeśli nie wyszło to nie ma co chwalić. Ogromnie mi...Jeśli nie wyszło to nie ma co chwalić. Ogromnie mi przykro, że ciasto się nie udało. Być może masz rację, że wina składników. Masa jabłkowa przed wylaniem na biszkopt może być dosyć rzadka, bo galaretka ją ściągnie, a poza tym jabłka mają dużo pektyny. <br />Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74360874674779262022013-10-30T14:50:48.817+01:002013-10-30T14:50:48.817+01:00Naszła mnie ochota i szukałam dokładnie takiego pr...Naszła mnie ochota i szukałam dokładnie takiego przepisu... Uznałam, że będzie to mój "tort" urodzinowy. Piekę dość sporo, ale tu mi nic nie wyszło tak jak powinno. Biszkopt wyszedł jak placek - twardy, zbity, nijaki. Zrobiłam inny, z innego przepisu i wyszedł. Masa jabłkowa była zbyt rzadka, mimo że dałam mniej musu - dodałam więc żelatyny i wyszła. Śmietana wyszła zbita i ciężka, nijaka - tej części już nie uratowałam. Całość posypałam kakaem gorzkim. Smakuje znośnie, ale nie tego chciałam :( Być może to wina składników - mieszkam za granicą i jednak jakość tutaj jest inna, wszystko jest bardzo sztuczne... Ale i tak chwalę za przepis. Dziękuję. IzaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09277465237471750133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55508407883991607092013-08-28T07:29:43.825+02:002013-08-28T07:29:43.825+02:00I super, grunt to dopasować przepis do własnych po...I super, grunt to dopasować przepis do własnych potrzeb :-) Nie wątpię, że smakuje wyśmienicie, sama już próbowałam wersji brzoskwiniowej, ananasowej i gruszkowej. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com