tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post4814635909493937709..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Papryczki z kurczakiem, kuskusem i warzywami.Margarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29366049309780651072011-02-19T16:06:51.388+01:002011-02-19T16:06:51.388+01:00Aniu, ja w zasadzie wszystko, co można ugotować w ...Aniu, ja w zasadzie wszystko, co można ugotować w sposób tradycyjny gotuję często na parze. Np zwykłe kotlety mielone (ale takie mniejsze) gotuję na parze i są o niebo lepsze - czuje się ich prawdziwy smak. Do tego np. sos pomidorowy czy pieczarkowy i gotowe. Gotuję mięsko, ryby, warzywa. I robię do tego różne sosy na bazie jogurtów.<br />Nawet warzywa na sałatkę jarzynową gotuję w parowarze - sałatka jest pyszna.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-14691684700418461452011-02-19T13:35:01.944+01:002011-02-19T13:35:01.944+01:00Ania-się nie podpisała.Ania-się nie podpisała.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-60652072969040749532011-02-19T13:33:18.658+01:002011-02-19T13:33:18.658+01:00Margarytko,podziel się proszę przepisami na dania ...Margarytko,podziel się proszę przepisami na dania z parowaru jak Ci coś wpadnie w oko,mam taki sam jak Ty używam go sporadycznie bo brakuje mi pomysłów a przecież to takie zdrowe.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4816456040678814002011-02-09T14:49:47.470+01:002011-02-09T14:49:47.470+01:00Dorotko, super, że parowar znowu ni wylądował w pa...Dorotko, super, że parowar znowu ni wylądował w pawlaczu. Zdecydowanie jego miejsce jest w kuchni ;-))) A papryczki polecam, bo pyszne.<br /><br />Grażynko. Dosyć często korzystam z tego urządzenia, bo lubię dania przygotowane na parze. Od jakiegoś czasu gotuję w parowarze pulpeciki i są o niebo lepsze niż te gotowane w klasyczny sposób w wodzie.<br />Mój parowar jest potrójny + miska na ryż. Ma też sitko na zioła. Jestem z niego bardzo zadowolona. <br />Fajnie, że Ci się tu podoba, a przepisy z czasem przeniosę, ale to bardzo czasochłonne zajęcie :-)<br /><br />Xymenko, spokojnie można je ugotować w klasycznym garnku na parze - gdy nie miałam parowaru korzystałam właśnie z podwójnego garnka. Nie różni się smakiem. Tyle, że parowaru nie muszę pilnować - sam się wyłączy po określonym czasie ;-)<br /><br />Imienniczka? Rozumiem, że Joasia? Cieszę się, że tu zagościłaś... jak klikniesz w zakładkę "o mnie" - na górnym pasku, to zdjęcie będzie większe, a potem kliknięcie w zdjęcie też je powiększy :-)<br />Pozdrawiam ciepło.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50370558691985582902011-02-09T14:32:25.414+01:002011-02-09T14:32:25.414+01:00Witam w nowym miejscu,teraz już wiem dlaczego od r...Witam w nowym miejscu,teraz już wiem dlaczego od razu poczułam do Ciebie sympatię,chociaż to zdjęcie jest miniaturowe,ciepło i serdeczność aż biją od całej postaci,właśnie tak sobie wyobrażałam autorkę tych smakowitości.Parowara nie mam,więc o przepisie się nie wypowiadam.imienniczkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54712922171793845452011-02-09T14:21:32.700+01:002011-02-09T14:21:32.700+01:00łaaaaaa papryczki ekstra! I faktycznie wyjdą też d...łaaaaaa papryczki ekstra! I faktycznie wyjdą też dobre w garnku do gotowania na parze? Bo ja mam tylko taki metolowy :/Xymenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83848960621183143412011-02-09T12:57:34.702+01:002011-02-09T12:57:34.702+01:00O nie podpisałam się, to pisałam ja - GrażynaO nie podpisałam się, to pisałam ja - GrażynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3546781230918388562011-02-09T12:56:55.938+01:002011-02-09T12:56:55.938+01:00O, masz parowar. Ale Ci zazdroszczę. Już od dłuższ...O, masz parowar. Ale Ci zazdroszczę. Już od dłuższego czasu na niego choruje, ale zawsze jakiś pilniejsze wydatki. Mieszkam sama, jedna pensja, więc trudno uciułać. A przydałby się do szybkiego gotowania. Jesteś zadowolona z tego egzemplarza? Ile masz misek? Bo na zdjęciu to chyba tylko jedna jest.<br />Przyszłam za Tobą z Onetu i podoba mi się tu dużo bardziej. Tylko tamtych przepisów mi tu brakuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-85373801415243903292011-02-09T12:03:22.483+01:002011-02-09T12:03:22.483+01:00Margarytko. Dzięki Tobie już jakiś czas temu ściąg...Margarytko. Dzięki Tobie już jakiś czas temu ściągnęłam parowar z pawlacza i używam głównie do warzyw. Ale te papryki są boskie. I to nadzienie. Jesteś jednak kopalnią doskonałych pomysłów. Muszę poszukać białych papryk. Ostatnio je w sklpie widziałam i nawet się zastanawiałam do czego mogą służyć. No to mam odpowiedz i to jaką smaczną odpowiedz.<br />Będę działać.<br />DorotaAnonymousnoreply@blogger.com