tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post4990389169895968225..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Pasta jajecznaMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-78485429506055379312015-04-22T14:08:53.860+02:002015-04-22T14:08:53.860+02:00Basiu, ja nigdy tak długo jajek nie gotuję. Po 5 m...Basiu, ja nigdy tak długo jajek nie gotuję. Po 5 minutach żółtka spokojnie są już twarde, a nie robi się taka brzydka obwódka na żółtku. <br />Ja przeważnie rozgniatam ciepłe widelcem, bo wolę taką niezupełnie gładką pastę. Ale, gdy robię większą ilość, to malakser się sprawdza :-) <br />Cieszę się bardzo, że pasta smakowała. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37474187009186936052015-04-21T20:36:11.212+02:002015-04-21T20:36:11.212+02:00Właśnie zabieram się za robienie i tak myślę a za...Właśnie zabieram się za robienie i tak myślę a zajrzę do Asi i zobaczę co daje do pasty jajecznej czy robi tak jak ja :) I mówię o robi tak samo jak ja, ale jajka ja gotuje dłużej o trzy minuty i sobie tak mówię pogotuję je też 5 min i zobaczę , mam nadzieje, że nie będą na miękko :) I następne o! i wrzucę ciepłe do malaksera nie będę ścierać na tarce :) I takie dwie różnice a taka zmiana ..pasta jest o niebo smaczniejsza.<br />Dziękuję Asiu :)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17183047773636126242014-04-01T07:54:23.336+02:002014-04-01T07:54:23.336+02:00Jednym słowem nie taki diabeł straszny i nie było ...Jednym słowem nie taki diabeł straszny i nie było co się bać :-) Cieszę się, że przepis się przydał i smakowała. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-6527706477635919262014-03-31T14:11:37.082+02:002014-03-31T14:11:37.082+02:00No tak. Po przeczytaniu (20:30) od razu przystąpił...No tak. Po przeczytaniu (20:30) od razu przystąpiłem do działania. Zaryzykowałem niemiecki śmietankowy Frischkäse, tłusty majonez z Aldika oraz mrożony szczypiorek :-D. Trochę bałem się musztardy i rzeczywiście początkowo dało się wyczuć jej posmak. Jednak po nocnym 'przegryzieniu się' w lodówce według mnie pasta mocno zyskała na smaku. Do świeżego chrupiącego pieczywa idealna w drętwy i pochmurny północnoniemiecki poranek. <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07620977118726406120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-57552612393832718482014-03-12T17:14:42.059+01:002014-03-12T17:14:42.059+01:00Mam nadzieję, że będzie smakowała. Mam nadzieję, że będzie smakowała. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-11653447963401412442014-03-11T22:22:20.572+01:002014-03-11T22:22:20.572+01:00Uwielbiam te pasty i jutro sobie zrobię wersję nr ...Uwielbiam te pasty i jutro sobie zrobię wersję nr 1 :) pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05082247830877109673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27027350101528998942013-09-21T14:17:39.453+02:002013-09-21T14:17:39.453+02:001/2 łyżeczki musztardy, nie słoiczka :-)1/2 łyżeczki musztardy, nie słoiczka :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83031128187443205022013-09-21T14:09:29.527+02:002013-09-21T14:09:29.527+02:00Mam zamiar zrobić tą pastę tylko zastanawia mnie i...Mam zamiar zrobić tą pastę tylko zastanawia mnie ilość musztardy :P 1/2 słoiczka ?<br />To nie za dużo ?<br />Agata<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37097074365376306022013-09-19T17:06:31.388+02:002013-09-19T17:06:31.388+02:00No tak, wpisy jedzeniowe zdecydowanie bezpieczniej...No tak, wpisy jedzeniowe zdecydowanie bezpieczniej czytać rano :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24302516422950130762013-09-18T21:40:34.069+02:002013-09-18T21:40:34.069+02:00Po co ja to o tej godzinie przeczytalam :( teraz j...Po co ja to o tej godzinie przeczytalam :( teraz jestem głodna! Będę musiała zgrzeszyć na noc ;)<br />Renata I.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26403387008041597412013-07-25T14:41:52.617+02:002013-07-25T14:41:52.617+02:00Nie wiem dlaczego krzyczysz, ale jeśli lubisz kope...Nie wiem dlaczego krzyczysz, ale jeśli lubisz koperek to dodawaj, nie widzę problemu. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10105853707754372842013-07-24T23:08:11.604+02:002013-07-24T23:08:11.604+02:00koniecznie koperek zielony!!!!do jajka pasuje szcz...koniecznie koperek zielony!!!!do jajka pasuje szczypiorek i koperek,bez tego jest na 3+,pozdro!bea50https://www.blogger.com/profile/03905839534683730636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21996845006937403602012-11-26T09:20:29.518+01:002012-11-26T09:20:29.518+01:00Ryzyko przeważnie się nie opłaca - szczególnie jeś...Ryzyko przeważnie się nie opłaca - szczególnie jeśli chodzi o jedzenie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-60893926317273119052012-11-25T18:21:51.309+01:002012-11-25T18:21:51.309+01:00dziekuje za odpowiedz:) dzis mijaja dwa dni i zost...dziekuje za odpowiedz:) dzis mijaja dwa dni i zostaly resztki wiec nie bede ryzykowac zwlaszcza ze na kolacje twoj kisz twarogowy!!kasiadehttps://www.blogger.com/profile/06781425874370763955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-13711384457768900132012-11-25T10:31:43.824+01:002012-11-25T10:31:43.824+01:00Kasiu, maksymalnie dwa dni, bo rzeczywiście z jajk...Kasiu, maksymalnie dwa dni, bo rzeczywiście z jajkami trzeba uważać. Ja robię często po prostu małą porcję - z 2 jajek i nie zastanawiam się nad przechowywaniem. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-85702847979757750602012-11-24T20:30:22.398+01:002012-11-24T20:30:22.398+01:00Margarytko, ile moge taka paste przechowywac w lod...Margarytko, ile moge taka paste przechowywac w lodowce w moim prozniowym pudelku? bo wiez, z jajkami to ostroznie trzeba :) zrobilam paste z twojego przepisu i jest przepyszna ale jem ja sama...kasiadehttps://www.blogger.com/profile/06781425874370763955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69452304994624710912012-08-23T20:42:42.921+02:002012-08-23T20:42:42.921+02:00O, z porem też fajnie i smacznie. Ja lubię pora, w...O, z porem też fajnie i smacznie. Ja lubię pora, więc pewnie by mi smakowało. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-63400250632529987622012-08-23T16:50:13.691+02:002012-08-23T16:50:13.691+02:00Bardzo lubię buszować po Twoim blogu,są tutaj świe...Bardzo lubię buszować po Twoim blogu,są tutaj świetne sprawdzone przepisy.Pastę jajeczną też lubią ale daję do niej drobno posiakane liście pora,pozdrawiam.SabinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25163752438679979722012-08-22T14:04:31.671+02:002012-08-22T14:04:31.671+02:00No to ja jestem zdecydowanie na tak :-) Uwielbiam ...No to ja jestem zdecydowanie na tak :-) Uwielbiam pastę jajeczną ;-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42058961858677212792012-08-22T13:53:48.552+02:002012-08-22T13:53:48.552+02:00jestem namolna ale pobuszowalam i znalazlam doklad...jestem namolna ale pobuszowalam i znalazlam dokladny przepis -no i sie pomyliłam !!!to są całe jaja -czyli dokładnie jak w Twojej paście ..a jedzą do kiełbaski -przedewszystkim pieczonej w piekarniku na blaszce z czosnkiem ..a majonezu 2łyżkiridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17227332539915987672012-08-21T19:05:03.800+02:002012-08-21T19:05:03.800+02:00No to rzeczywiście coś odmiennego, czego nie znam....No to rzeczywiście coś odmiennego, czego nie znam. Ale lubię jajka z chrzanem, więc pewnie dobre... byle nie było za dużo majonezu, bo akurat nadmiaru nie lubię :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18249380104319005532012-08-21T19:03:02.130+02:002012-08-21T19:03:02.130+02:00no tak taki skład ale to nie jest u nich jako past...no tak taki skład ale to nie jest u nich jako pasta na kanapki tylko dodatek do białej kiełbasy tak np. zamiast chrzanu pamiętam na 10jaj pół słoika chrzanu majonez sól pieprz .a można dać rzeżuchę co kraj to obyczaj ona bardziej ze wschodu..ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50094520066575168982012-08-21T16:05:44.488+02:002012-08-21T16:05:44.488+02:00Z samych żółtek to trochę ciężka wychodzi? Pierwsz...Z samych żółtek to trochę ciężka wychodzi? Pierwszy raz słyszę o takim dodatku do białej kiełbasy, ale mnie pewnie by to połączenie smakowało :-)<br />Ja robię pastę przeważnie z 3-4 jajek (dla nas w dwójkę)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-43526425571753526262012-08-21T15:58:08.164+02:002012-08-21T15:58:08.164+02:00paste nr. 1 dostałam w przepisie na wielkanoc od z...paste nr. 1 dostałam w przepisie na wielkanoc od znajomej tylko oni używają zółtek samych-to jedzą do białej kiełbasy..(a bez jogurtu)zrobiłam z 2 zółtek ale nikt nie jadł ..(u znajomej z 10żółtek brakuje)ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25548896081087479252012-03-28T09:01:23.469+02:002012-03-28T09:01:23.469+02:00Iza i mnie się zdarza pastę zjeść bez dodatków. Al...Iza i mnie się zdarza pastę zjeść bez dodatków. Ale ja robię ją dosyć często, bo lubimy :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com