tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post6320919642335545031..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Schab pieczony w ciemnym piwieMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger75125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19040800389886066472019-03-05T12:05:25.399+01:002019-03-05T12:05:25.399+01:00Może był bardzo chudy, albo ciut za długo go piekł...Może był bardzo chudy, albo ciut za długo go piekłaś. <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69077999987165618212019-03-04T08:00:12.145+01:002019-03-04T08:00:12.145+01:00Zrobiłam wczoraj schabik. Już dawno go nie robiłam...Zrobiłam wczoraj schabik. Już dawno go nie robiłam. Ale się zastanawiam czemu wyszedł mi trochę suchy. Nacihttps://www.blogger.com/profile/05999149502403022908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27744591608545124002016-12-19T18:00:26.945+01:002016-12-19T18:00:26.945+01:00Teoretycznie możesz, czas trzeba wydłużyć o jakieś...Teoretycznie możesz, czas trzeba wydłużyć o jakieś 20 - 25 minut, aż garnek rzymski się nagrzeje, bo wstawiasz go do zimnego piekarnika. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-14210056049876223262016-12-19T17:44:02.776+01:002016-12-19T17:44:02.776+01:00Witam,czy mogę ten schab upiec w garnku rzymskim ?...Witam,czy mogę ten schab upiec w garnku rzymskim ?Jeśli tak to jak długo go piec?Pozdrawiam Basia:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19580043188798120362016-01-23T18:36:45.656+01:002016-01-23T18:36:45.656+01:00Tak, można. Czas pieczenia podobny. Mniej więcej 1...Tak, można. Czas pieczenia podobny. Mniej więcej 1h na 1 kg mięsa. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91383065727364373632016-01-22T09:37:41.030+01:002016-01-22T09:37:41.030+01:00Witam ☺ czy mogę upiec tak szynke? Czas pieczenia ...Witam ☺ czy mogę upiec tak szynke? Czas pieczenia taki sam jak w przypadku schabu? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05437717233133212784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38663569118715855762016-01-03T11:31:37.977+01:002016-01-03T11:31:37.977+01:00Cudnie :-) Nasz też pyszny. Cudnie :-) Nasz też pyszny. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-45344998066089238552015-12-28T07:49:47.551+01:002015-12-28T07:49:47.551+01:00Schab wyszedl super.Schab wyszedl super.Nacihttps://www.blogger.com/profile/05999149502403022908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-28651603004078708172015-12-24T09:18:13.144+01:002015-12-24T09:18:13.144+01:00Można w naczyniu żaroodpornym, a można w garnku - ...Można w naczyniu żaroodpornym, a można w garnku - ja piekę w takiej głębokiej patelni z pokrywą. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-71728363417327535762015-12-24T07:29:38.355+01:002015-12-24T07:29:38.355+01:00Rozumiem, że ten schabik piecze się w naczymiu żar...Rozumiem, że ten schabik piecze się w naczymiu żarododpornym z pokrywka?:)pozdrawiam i życze wesołych Świąt:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-88252935822936659392015-12-21T08:51:18.937+01:002015-12-21T08:51:18.937+01:00Tak, ten schab się piecze na góra - dół. Tak, ten schab się piecze na góra - dół. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-63254048976759024182015-12-21T08:50:46.795+01:002015-12-21T08:50:46.795+01:00Tak, tragedii nie będzie :-)Tak, tragedii nie będzie :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35196304290563261482015-12-21T02:08:38.839+01:002015-12-21T02:08:38.839+01:00Witam.A puekarnik mozna uztawic na gorna i dolna g...Witam.A puekarnik mozna uztawic na gorna i dolna grzalke do pieczenia tego schabu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53462106898155171272015-12-20T23:26:13.898+01:002015-12-20T23:26:13.898+01:00Joasiu czy jak polezy w mleku tak 30 godz to nie b...Joasiu czy jak polezy w mleku tak 30 godz to nie bedzie tragedi? Bo za pozno wrocilam i juz nie mialam silykszatac sie w kuchniNacihttps://www.blogger.com/profile/05999149502403022908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-88309713407782750612015-11-30T07:05:30.485+01:002015-11-30T07:05:30.485+01:00Wydaje mi się, że do galarety lepszy jest schab go...Wydaje mi się, że do galarety lepszy jest schab gotowany, ale jeśli lubisz, to nie widzę problemu, aby pieczony zalać galaretą. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-81773165848376043592015-11-29T15:00:36.653+01:002015-11-29T15:00:36.653+01:00Czy taki schab można zrobić w galarecie?Czy taki schab można zrobić w galarecie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-76214861935998129612015-11-02T13:27:40.984+01:002015-11-02T13:27:40.984+01:00Bardzo proszę i ogromnie mi miło, że smakuje.
Poz...Bardzo proszę i ogromnie mi miło, że smakuje. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87086462257792697162015-11-02T11:37:24.713+01:002015-11-02T11:37:24.713+01:00Kolejny wypróbowany przepis i kolejna rewelacja;) ...Kolejny wypróbowany przepis i kolejna rewelacja;) Serdecznie dziękuję.<br />Pozdrawiam<br /> BernadetaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21790576925557610282015-10-31T15:59:06.415+01:002015-10-31T15:59:06.415+01:00Cieszę się, że smakuje :-) Też lubię tę wersję.
P...Cieszę się, że smakuje :-) Też lubię tę wersję. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3773241696079231302015-10-27T12:56:56.754+01:002015-10-27T12:56:56.754+01:00Schab piekłam juz dwa razy i wyszedł po prostu obł...Schab piekłam juz dwa razy i wyszedł po prostu obłędnie. Najlepszy przepis na mięso jaki kiedykolwiek wypróbowałam.Weronikahttps://www.blogger.com/profile/09449325052138016510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62533470820597684612015-10-18T21:58:13.487+02:002015-10-18T21:58:13.487+02:00W takim razie cieszę się ogromnie, że smakowało. W takim razie cieszę się ogromnie, że smakowało. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62309268608279849122015-10-18T14:25:31.937+02:002015-10-18T14:25:31.937+02:00Pyszny schabik. Dzieci najeść się nie mogły. Stwie...Pyszny schabik. Dzieci najeść się nie mogły. Stwierdziły, że codziennie na obiad takie mięsko chcą.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10943979579326658432015-08-18T18:04:21.771+02:002015-08-18T18:04:21.771+02:00No widzisz, nie ma co się bać :-) Cieszę się bardz...No widzisz, nie ma co się bać :-) Cieszę się bardzo, że smakowało. Tak trzymaj, bo do odważnych świat należy :)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37933502867242659112015-08-14T20:40:41.659+02:002015-08-14T20:40:41.659+02:00Margarytko, muszę mieć więcej wiary w siebie! Pysz...Margarytko, muszę mieć więcej wiary w siebie! Pysznie wyszło! Przypraw w sam raz, mięsko kruchutkie, sosik wręcz bajeczny! A dziś piekłam bułeczki z Twojego przepisu :) Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31522601509730275582015-08-07T19:21:54.693+02:002015-08-07T19:21:54.693+02:00No tutaj trudno określić ile ma być tej soli czy p...No tutaj trudno określić ile ma być tej soli czy pieprzu. Ja obsypuję dosyć mocno, zawsze wg uznania. Sypię solą i pieprzem dosyć gęsto :-) Schab wciągnie ile potrzebuje, reszta pójdzie do sosu. <br />Gdyby leżał nawet 30 godzin to dramatu by nie było. Zanim doprawisz sos, to go skosztuj, bo mięso odda część soli i pieprzu. <br />Będę czekała na wrażenia. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com