tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post6396888017947825333..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Fasolka po bretońskuMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger72125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38466603355116975152022-11-01T12:19:29.156+01:002022-11-01T12:19:29.156+01:00Smacznego :-)Smacznego :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68590474715082467152022-10-29T09:37:29.429+02:002022-10-29T09:37:29.429+02:00Ja dziś znowu zabieram się do gotowania pysznej fa...Ja dziś znowu zabieram się do gotowania pysznej fasolki 😍Karolnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74910948883468219592020-09-29T17:33:54.504+02:002020-09-29T17:33:54.504+02:00Taki kawałek jak Ci pasuje, u mnie to około 10 -15...Taki kawałek jak Ci pasuje, u mnie to około 10 -15 cm. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-5866469006164045092020-09-28T10:04:04.901+02:002020-09-28T10:04:04.901+02:001 wędzone żeberko to rozumiem że chodzi o 1 pasek ...1 wędzone żeberko to rozumiem że chodzi o 1 pasek żeberka? Ulahttps://www.blogger.com/profile/16542420251626959299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3867876218012011752020-08-10T16:33:09.633+02:002020-08-10T16:33:09.633+02:00Najlepszy przepis na fasolkę. Korzystam od lat. Py...Najlepszy przepis na fasolkę. Korzystam od lat. Pycha.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15056848749326292752018-10-14T09:38:39.195+02:002018-10-14T09:38:39.195+02:00Garnek?cudo!!!Garnek?cudo!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72551925739078430802016-07-20T09:03:25.052+02:002016-07-20T09:03:25.052+02:00Cieszę się, że Maćkowi smakuje :-) Zawsze możesz z...Cieszę się, że Maćkowi smakuje :-) Zawsze możesz zawekować i będzie miał na zaś... bo przez tydzień to mu zbrzydnie :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3275605070805539172016-07-16T16:56:54.769+02:002016-07-16T16:56:54.769+02:00Maciek uwielbia fasolkę przygotowaną wg Twojego pr...Maciek uwielbia fasolkę przygotowaną wg Twojego przepisu :) Nagotowałam cały wielki gar, to będzie teraz jadł przez tydzień :D Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17548743498769530691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-86274306698775865322015-12-20T16:56:44.672+01:002015-12-20T16:56:44.672+01:00Widzę, że rozsmakowali się w fasolce. Moim zdaniem...Widzę, że rozsmakowali się w fasolce. Moim zdaniem czosnek tu zbędny, ale znam takich, którzy dodają go do wszystkiego poza ciastami :-) <br />Czosnek do bigosu? Nigdy w życiu. Nawet moja bratowa, która czosnek lubi nigdy go do bigosu nie dodaje, a bigos robi mistrzowski. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-56812861653232168572015-12-20T16:39:05.089+01:002015-12-20T16:39:05.089+01:00No Asiu zrobiłam moim chłopakom teraz z kilograma ...No Asiu zrobiłam moim chłopakom teraz z kilograma fasolki -jedli dwa dni myślę 'że na parę miesięcy mam spokój -a już wiem że np. moja siostra czosnek daje jak i jej tesciowa i ich rodzina a co do czosnku to zgadałam się z koleżanka ona daje go do bigosu??nigdy nie słyszałam!!BrygidaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-1109183163368463142015-11-28T16:40:17.112+01:002015-11-28T16:40:17.112+01:00Brygida, przecier taki jak toamtera to w zasadzie ...Brygida, przecier taki jak toamtera to w zasadzie to samo co pasata :-) Cieszę się, że mężowi smakowało. A cząber konieczny nie jest, choć ja lubię. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-16294525828966095642015-11-27T16:51:19.143+01:002015-11-27T16:51:19.143+01:00No Asiu -trzy dokładki meża coś chyba oznaczają???...No Asiu -trzy dokładki meża coś chyba oznaczają??? Nie dodałam tylko cząbru i zamiast pasaty dalam przecier pomidorowy-taki wiesz tomatera czy jakoś tak w kartoniku...BrygidaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-43966418613022309692015-11-17T07:40:25.242+01:002015-11-17T07:40:25.242+01:00Daj znać jak smakowało :-)Daj znać jak smakowało :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-64984186541957254992015-11-17T07:40:09.161+01:002015-11-17T07:40:09.161+01:00Dziękuję, też je lubię :-)Dziękuję, też je lubię :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-977736851264377292015-11-16T18:46:12.074+01:002015-11-16T18:46:12.074+01:00Już moczę fasole :) uwielbiam Twoje przepisy :)Już moczę fasole :) uwielbiam Twoje przepisy :)Teresahttps://www.blogger.com/profile/05963126953766723838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4696084987132475932015-11-16T15:22:59.940+01:002015-11-16T15:22:59.940+01:00Super danie, ale te Twoje garnki, garnuszki,,,,Super danie, ale te Twoje garnki, garnuszki,,,,Barbarahttps://www.blogger.com/profile/12775647899245347968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87347582061566101242015-10-21T06:05:11.256+02:002015-10-21T06:05:11.256+02:00Rzeczywiście targ mamy całkiem fajny i lubię robić...Rzeczywiście targ mamy całkiem fajny i lubię robić na nim zakupy. Fasolkę po bretońsku można ugotować w zasadzie z każdej fasoli. Z czerwonej też jest pyszna. Ja przeważnie kupuję Jasia - to dosyć duże ziarna. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62862979248715327942015-10-19T21:52:05.967+02:002015-10-19T21:52:05.967+02:00fajny masz ten targ-prócz tych swoich panów truska...fajny masz ten targ-prócz tych swoich panów truskawka i innych fasola na kilogramy...u mnie nie ma ..nie znam sie na fasolach tylko kiedyś widziałam różne kolory ale jaś to chyba biały..całkiem łatwo sie robi ...tylko sporo czasu przygotowania trwaja ...dziekuję za odpowiedzi ..ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-85727540313116277912015-10-19T09:15:16.417+02:002015-10-19T09:15:16.417+02:00Brygida, fasola może być dowolna. Ja często kupuję...Brygida, fasola może być dowolna. Ja często kupuję na wagę na targu, bo po prostu wychodzi taniej, ale spokojnie może być paczkowana. Fasola to fasola :-) <br />Mam nadzieję, że przepis się przyda i Twoi chłopcy będą usatysfakcjonowani. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70938820871592783472015-10-19T08:25:51.356+02:002015-10-19T08:25:51.356+02:00Asiu nie wiedziałam że ten przepis masz wpisałam d...Asiu nie wiedziałam że ten przepis masz wpisałam dzis w wyszukiwarke (ale nie pokazała mi przepisu tylko gdy wpisałam fasola)bo przeczytałam przepis na barszcz z fasola i przypomniałam sobie o prośbie młodego ja nie znoszę fasoli w takim wydaniu ale muszę koniecznie zrobic danie moim chłopakom...A fasola to na wagę czy pakowana bo na wage w marketach tylko widziałam ...brygida.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21355515034311086872015-01-25T10:31:17.272+01:002015-01-25T10:31:17.272+01:00Jeśli lubi, to pewnie, że warto dodać. Ja robię ta...Jeśli lubi, to pewnie, że warto dodać. Ja robię tak, jak się nauczyłam i nam smakuje. Ale każda wariacja dobra :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69643950272298108682015-01-22T07:10:05.591+01:002015-01-22T07:10:05.591+01:00Dzis właśnie robię fasolkę i wpadłam na pomysł żeb...Dzis właśnie robię fasolkę i wpadłam na pomysł żeby zajrzeć do Ciebie i zobaczyć jak robisz<br />Ja zawsze dodaje wloszczyzne bo mój mąż lubiNacihttps://www.blogger.com/profile/05999149502403022908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72884549779195151372014-01-28T20:07:01.575+01:002014-01-28T20:07:01.575+01:00Wyjdzie, pogotuj ją jeszcze trochę, powinna zmiekn...Wyjdzie, pogotuj ją jeszcze trochę, powinna zmieknąć :-) Ja czasem dodaję czerwoną do barszczu. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18748582088305439382014-01-28T20:05:11.993+01:002014-01-28T20:05:11.993+01:00Margarytko robie dzisiaj ale tu u mnie nie mam fas...Margarytko robie dzisiaj ale tu u mnie nie mam fasoli jas , kupilam biala ale okazlo sie ze to malutki bob - tutaj tez nazywany fasola , ta sama rodzina itd , i zostala mi tylko czerwona fasola , namoczylam ja i wszystko tak samo ale juz sie ponad godzine gotuje i jeszcze jest twardawa . Myslisz ze cos z tego wyjdzie ?<br />KamilaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17283153241143162792013-05-08T20:21:47.692+02:002013-05-08T20:21:47.692+02:00Ogromnie się cieszę, że smakowało.
PozdrawiamOgromnie się cieszę, że smakowało.<br />PozdrawiamMargarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com