tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post6537549188654520889..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Bułki poznańskie z przedziałkiem na podmłodzieMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-20317429762887165572023-12-11T22:37:00.354+01:002023-12-11T22:37:00.354+01:00Podziwiam w takim razie za determinację. Jak mi co...Podziwiam w takim razie za determinację. Jak mi coś nie wychodzi za 2 razem to odpuszczam :) <br />Naprawdę nie wiem, co może być przyczyną. Ja te bułki robiłam wiele razy, zawsze wychodzą fajne. Ale trzeba pamiętać, że one nie są jak "nadmuchane", to zwarte konkretne bułki. <br />Może daj im więcej czasu po uformowaniu - ja w domu chłodniej, to może potrzebują więcej czasu na garowanie? Oczywiście jeśli chcesz zrobić do nich jeszcze jedno podejście. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-75831395186644616382023-12-11T00:11:51.476+01:002023-12-11T00:11:51.476+01:00Nie wyszly, nie wyszły 😫😫😭 robię je juz chyba, ...Nie wyszly, nie wyszły 😫😫😭 robię je juz chyba, z dziewiaty raz. Za kazdym razem ciężkie kluchy. Tzn cuasto wychodzi super, ale nie wypiekają sie ladnie. Mimo ze zaparowuję puekarnik, nie wyrastaja. Sa płaskie zbite i ciezki. Juz mi sie plakac chce.. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74105544341112344962019-11-15T08:13:52.047+01:002019-11-15T08:13:52.047+01:00Czy możesz zamieścić przepis na chleb na podmłodzi...Czy możesz zamieścić przepis na chleb na podmłodzie, bułeczki już upiekłam, są najlepsze ze wszystkich jakie dotychczas piekłam, podajesz typ mąki jaki należy użyć do danego wypieku, to bardzo cenna informacja i gwarancja udanego wypieku, dotychczas używałam tylko mąki tortowej, obecnie mam wszystkie możliwe typy mąki i teraz dopiero można z powodzeniem piec.<br />pozdrawiam<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-33175659943370601172017-09-30T16:20:50.934+02:002017-09-30T16:20:50.934+02:00Bardzo proszę. Fajnie, że bułki smakowały.Bardzo proszę. Fajnie, że bułki smakowały.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-32702356023592625542017-09-17T20:31:03.938+02:002017-09-17T20:31:03.938+02:00Zrobiłem pierwszy raz . Poezja , wirtuozeria smaku...Zrobiłem pierwszy raz . Poezja , wirtuozeria smaku . Stary dobrze zapamiętany smak i zapach dziecinnych lat . Mega dziękuje bardzo za przepis . TYPYhttps://www.blogger.com/profile/10347714116470402864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-28844235656314258182016-10-20T07:05:33.321+02:002016-10-20T07:05:33.321+02:00Nie robiłam nigdy z suchymi. Generalnie 25 świeżyc...Nie robiłam nigdy z suchymi. Generalnie 25 świeżych drożdży odpowiada 7 g instant. Więc 2 g świeżych to jakieś o, 56 g instant - tylko pewnie nie uda Ci się tego zważyć. Ale kuchnia - nie apteka, jak dasz na czubku łyżeczki to powinno się udać :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69454511200611466792016-10-20T00:40:25.519+02:002016-10-20T00:40:25.519+02:00Witaj Asiu,
napisz prosze czy do podmloda moge dac...Witaj Asiu,<br />napisz prosze czy do podmloda moge dac suche drozdze i jezeli tak to ile.<br />Pozdrawiam AniaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08853092774204091165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-6843437446390357302016-10-19T09:01:16.170+02:002016-10-19T09:01:16.170+02:00Cieszę się, że smakują :-) No, podwójna porcja to...Cieszę się, że smakują :-) No, podwójna porcja to szaleństwo. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-13663776958184857902016-10-17T17:18:23.089+02:002016-10-17T17:18:23.089+02:00Zrobione,oczywiście z podwójnej porcji i całe szcz...Zrobione,oczywiście z podwójnej porcji i całe szczęście,bo są obłędne!!!<br />Asiu dziękuję 😘😘😘Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-32423391487195131012016-08-30T07:40:35.937+02:002016-08-30T07:40:35.937+02:00Zawsze mówię, że nie ma tego złego, coby na dobre ...Zawsze mówię, że nie ma tego złego, coby na dobre nie wyszło. Z pomyłek często powstają nowe przepisy. <br />Chleb na podmłodzie piekłam, jest rewelacyjny. Polecam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-71001336393859120362016-08-28T20:52:33.045+02:002016-08-28T20:52:33.045+02:00Robiłam je z tak zwanej pamięci i zamiast 2 g. dro...Robiłam je z tak zwanej pamięci i zamiast 2 g. drożdży dałam do podmłody 2 dkg. Nieszczęście żadne jednak się nie stało, powstały rozczyn podzieliłam na dwie części, jedną wykorzystałam do bułek wrocławskich a drugą do grahamek i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to były najlepsze bułki jakie w życiu upiekłam. Spróbuję tą metodą upiec chleb. Nadianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91897354115332399712016-06-28T10:23:31.932+02:002016-06-28T10:23:31.932+02:00Dziekuje :)Dziekuje :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68603890556244494312016-06-28T06:17:25.349+02:002016-06-28T06:17:25.349+02:00Tak, najpierw odstawić do wyrośnięcia, a potem nac...Tak, najpierw odstawić do wyrośnięcia, a potem naciąć :-)<br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-32997807107518428422016-06-27T10:15:05.488+02:002016-06-27T10:15:05.488+02:00Dzien dobry, buleczki prezentuja sie naparwde pysz...Dzien dobry, buleczki prezentuja sie naparwde pysznie, chcac je upiec mam pytanie, czy nacinamy je juz po drugim wyrosnieciu ? tzn. przed samym wlozeniem do piekarnika ? bardzo prosze o odpowiedz :) <br />pozdrawiam Weronika<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69145754568811664922016-03-01T15:41:27.121+01:002016-03-01T15:41:27.121+01:00Bardzo dziękuję za radę ☺Bardzo dziękuję za radę ☺Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06897447844656482040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-64159592705003859822016-03-01T11:01:09.163+01:002016-03-01T11:01:09.163+01:00Możesz użyć tej Extra wypiek, tylko kontroluj kons...Możesz użyć tej Extra wypiek, tylko kontroluj konsystencję ciasta, bo będziesz pewnie musiała trochę podsypać mąką, bo to mąka o niższym typie i inaczej chłonie płyn. Ale bułki spokojnie upieczesz, będę ciut jaśniejsze w środku. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-12622187631180353612016-02-29T16:58:16.689+01:002016-02-29T16:58:16.689+01:00Witam serdecznie, niestety nigdzie nie dostałam mą...Witam serdecznie, niestety nigdzie nie dostałam mąki chlebowej 750, mam tylko ekstra wypieki idealna do ciasta drożdżowego ale 550. Da rade czy lepiej odpuścić bułeczki? Dodaje ze to będzie mój pierwszy raz bo drożdże niezbyt mnie lubią Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06897447844656482040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53869109616893941802016-02-28T12:06:24.660+01:002016-02-28T12:06:24.660+01:00Bardzo proszę. Cieszę się, że smakują. Bardzo proszę. Cieszę się, że smakują. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-60877490112005564232016-02-24T11:27:49.691+01:002016-02-24T11:27:49.691+01:00Przepis wypróbowany, bułki zaakceptowane przez rod...Przepis wypróbowany, bułki zaakceptowane przez rodzinę, książka kupiona:D<br />dziękuje i pozdrawiam cieplutkoRenatahttps://www.blogger.com/profile/16784347680426112677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91928037296425683932016-02-23T19:01:14.394+01:002016-02-23T19:01:14.394+01:00Spróbuj, może się okaże, że to jest to. Dla mnie ś...Spróbuj, może się okaże, że to jest to. Dla mnie świetne, choć następnym razem spróbuję jeszcze pomieszać mąki. Kiedyś była mąka bułkowa typ 630, teraz w zasadzie nie do kupienia w sklepie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26999921483835580712016-02-23T11:00:30.523+01:002016-02-23T11:00:30.523+01:00Wciąż szukam idealnego przepisu na bułki, mam nadz...Wciąż szukam idealnego przepisu na bułki, mam nadzieję, że wreszcie znalazłam :). Jutro będę piec, podzielę się wynikiem pracy :).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00467184323745998068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19374132291982003322016-02-16T07:50:17.471+01:002016-02-16T07:50:17.471+01:00Danusiu, ciesze się, że się udały i smakowały. Wid...Danusiu, ciesze się, że się udały i smakowały. Widziałam, piękne są. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19018964277072381572016-02-15T14:12:58.669+01:002016-02-15T14:12:58.669+01:00Upiekłam Joasiu te bułki, nawet w dwóch wersjach ....Upiekłam Joasiu te bułki, nawet w dwóch wersjach . Polecam Twoim czytelnikom - dziękuję za przepis - pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24998254884074683502016-02-14T18:18:52.698+01:002016-02-14T18:18:52.698+01:00Tak, spokojnie można je zamrozić, najlepiej świeże...Tak, spokojnie można je zamrozić, najlepiej świeże od razu po wystygnięciu. Po rozmrożeniu (na blacie, w temperaturze pokojowej) są jak świeże. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-51176493174782495442016-02-14T13:33:07.601+01:002016-02-14T13:33:07.601+01:00Bułki wyszły przepyszne! Będę często robić :) Myśl...Bułki wyszły przepyszne! Będę często robić :) Myślisz, że można je zamrozić? Będą smaczne? Pozdrawiam bardzo serdecznie! Klaudia.Anonymousnoreply@blogger.com