tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post7178170560719091039..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Torcik malinowy serowo – śmietanowyMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89126954247125914052015-12-03T18:09:01.201+01:002015-12-03T18:09:01.201+01:00Tak Moniko, dostałam Twoją wiadomość, przeczytałam...Tak Moniko, dostałam Twoją wiadomość, przeczytałam ją (podobnie jak 50 innych wiadomości) około 19.00, gdy wróciłam z pracy. <br />Po pierwsze: wiele razy prosiłam, aby pytania dotyczące przepisów umieszczać w komentarzach, bo komentarze są priorytetem i na nie odpowiadam zawsze w pierwszej kolejności. Tak było, jest i będzie. <br />Po drugie: gdy dostaję dziennie po kilkadziesiąt wiadomości, to nie jestem w stanie na nie odpowiedzieć natychmiast, robię to w miarę systematycznie w kolejności, więc czasem trzeba na odpowiedz poczekać. Bo choć zarzekałam się, że na pytania dotyczące przepisów nie będę odpowiadać w wiadomościach na FB, to i tak to robię. Ja jestem jedna, Was jest tysiące. <br />Po trzecie: mam dom, męża, pracę... kiedyś muszę sprzątnąć, ugotować, napisać przepisy, więc proszę nie oczekujcie ode mnie, że będę rzucać wszystko i odpisywać natychmiast. Jak ktoś mi napisze, że sprawa pilna, to zawsze staram się odpowiedzieć na tyle szybko, na ile mi czas pozwala, ale gdy ktoś po prostu rzuca pytanie, to czeka na swoją kolej. Takie życie, choćbym chciała to się nie sklonuję. <br />Po czwarte: modyfikowanie przepisów nie jest zabronione, można to robić jak się chce, zawsze na własne ryzyko. <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27286188411712513892015-12-03T13:05:00.876+01:002015-12-03T13:05:00.876+01:00Witam zostawilam Pani wiadomosc na Fb dotyczaca te...Witam zostawilam Pani wiadomosc na Fb dotyczaca tego tortu,wiadomosc zostala przez Pania przeczytana jednak odpowiedzi nie otrzymalam.Dziekuje juz sobie poradziłam:),postanowiłam znacznie zmodyfikowac Pani przepis.Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4324223698292673152013-09-12T19:16:43.448+02:002013-09-12T19:16:43.448+02:00Na pilne pytania staram się odpowiadać tak szybko ...Na pilne pytania staram się odpowiadać tak szybko jak się da :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17728481859746343692013-09-12T16:12:22.868+02:002013-09-12T16:12:22.868+02:00Dziękuję za szybką odpowiedz, idę robić.
BeataDziękuję za szybką odpowiedz, idę robić.<br />BeataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-57103297172044012222013-09-12T15:13:59.856+02:002013-09-12T15:13:59.856+02:00Zmniejsz do 3 jajek i powinno być ok. Mnie też się...Zmniejsz do 3 jajek i powinno być ok. Mnie też się czasem zdarzają większe jajka z dwoma żółtkami i tak robię. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9576909466594976632013-09-12T15:03:46.000+02:002013-09-12T15:03:46.000+02:00Witam Cię Margarytko.
Mam pytanie w sprawie jajek ...Witam Cię Margarytko.<br />Mam pytanie w sprawie jajek do biszkoptu. U Ciebie w przepisie podane są 4szt o wadze ok.75g ja mam jajka z dwoma żółtkami średnio o wadze 80-85 g. Czy mam zmniejszyć do 2-3 jaj czy robić wg receptury z Twojej wersji.<br />Pozdrawiam.<br />Beata.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-77781425764917579352013-09-05T07:40:53.077+02:002013-09-05T07:40:53.077+02:00Jeśli będzie tężejąca to zrobią się kluchy. Wystar...Jeśli będzie tężejąca to zrobią się kluchy. Wystarczy zrobić dokładnie tak jak napisałam - rozpuszczoną galaretkę z żelatyną wlać do malin i wymieszać. Temperatura znacznie się zmniejszy, a zanim ubijemy serek ze śmietaną to też chwila minie i galaretka z malinami spokojnie się nadaje do wlania do masy. Może być letnia, albo zimna, ale nie tężejąca. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42413270105489093832013-09-05T07:37:43.029+02:002013-09-05T07:37:43.029+02:00Smakuje rewelacyjnie. Smakuje rewelacyjnie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-39500879219064078902013-09-05T07:37:21.270+02:002013-09-05T07:37:21.270+02:00Uff... aż jestem ciekawa tych kwiatków :-)Uff... aż jestem ciekawa tych kwiatków :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49096996741120823972013-09-04T21:11:57.690+02:002013-09-04T21:11:57.690+02:00a ja mam do Pani takie pytanko odnośnie galaretki ...a ja mam do Pani takie pytanko odnośnie galaretki dodawanej do ubitego serka i smietany, czy galaretka ma byc już taka tężejąca czy tylko wystarczy wystudzona?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55692145650726778492013-09-03T13:06:39.330+02:002013-09-03T13:06:39.330+02:00ALe to smacznie wygląda - a nie chce nawet myśleć ...ALe to smacznie wygląda - a nie chce nawet myśleć jak dobrze smakuje:D:D ahh!My heart is my soulhttps://www.blogger.com/profile/14281263085042816464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19532771522539474772013-09-03T10:38:35.833+02:002013-09-03T10:38:35.833+02:00Zaczerwieniłam się:)!Zaczerwieniłam się:)!Asiekhttps://www.blogger.com/profile/17026607515995921292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18809769569939576562013-09-03T10:38:00.132+02:002013-09-03T10:38:00.132+02:00Oj!! Toż ja wiem, że z przymrużeniem oka, ja też z...Oj!! Toż ja wiem, że z przymrużeniem oka, ja też z przymrużeniem:):):) Mam jeszcze kilka takich 'kwiatków' w rękawie:) Ale nie wszystko na raz:)Asiekhttps://www.blogger.com/profile/17026607515995921292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-73775543863040008762013-09-03T10:33:05.557+02:002013-09-03T10:33:05.557+02:00O matuchno, toż ja to z przymrużeniem oka napisała...O matuchno, toż ja to z przymrużeniem oka napisałam ;-) A patent z ubijaniem serka ze śmietaną sprawdzony, przetestowany bez ryzyka, więc jak najbardziej godny polecenia. A takich wiadomości nie można trzymać tylko dla siebie. <br />A Ty fajna jesteś, więc ja nie wiem w co chcesz jeszcze uwierzyć - toż to fakt niezaprzeczalny i tyle. <br />Pozdrawiam cieplutko. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37864565676887173202013-09-03T10:30:08.825+02:002013-09-03T10:30:08.825+02:00Próbuj, bo się sprawdza :-)
Serdeczności Moniko.Próbuj, bo się sprawdza :-) <br />Serdeczności Moniko.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-46216454956287848402013-09-03T10:20:05.580+02:002013-09-03T10:20:05.580+02:00No i proszę... Cały świat się teraz dowie, że Słod...No i proszę... Cały świat się teraz dowie, że Słodka Babeczka nie umie ubijać śmietany:( Hahahahahaaaa!!!:):):) Margarytko, bardzo mi miło, że tak dobrze o mnie piszesz:)Za chwilę zacznę wierzyć, że jestem taka fajna:):)<br />I, że puszczasz dalej w świat moje kombinacje śmietanowo-serkowe:) Może ktoś skorzysta:)<br />Ciacho oczywiście piękne, jestem pewna, że smakuje tak cudownie, jak wygląda!<br />Buziole!Asiekhttps://www.blogger.com/profile/17026607515995921292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-45108449153886443582013-09-03T08:47:31.520+02:002013-09-03T08:47:31.520+02:00Fajny patent z tym serkiem i śmietaną, też muszę n...Fajny patent z tym serkiem i śmietaną, też muszę następny raz spróbować. Piękny śmietanowiec :)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie!Monicahttps://www.blogger.com/profile/04042003169738544424noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-77984728792793989532013-09-03T07:49:04.307+02:002013-09-03T07:49:04.307+02:00Dziękuję. Dziękuję. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-81946894327919203852013-09-03T07:48:56.184+02:002013-09-03T07:48:56.184+02:00Dobry, spokojnie można wykorzystać do tego mrożone...Dobry, spokojnie można wykorzystać do tego mrożone maliny, tylko trzeba je rozmrozić i dopiero zmiksować. Do dekoracji przydałby się świeże, ale jeśli nie ma to tragedii też nie będzie :)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26532291094042851712013-09-03T07:47:48.103+02:002013-09-03T07:47:48.103+02:00Ja w zasadzie nie zaglądam na Moje Wypieki, jakoś ...Ja w zasadzie nie zaglądam na Moje Wypieki, jakoś tak mi nie po drodze :-) <br />Sposób ubijania jest całkiem fajny, choć ja nigdy nie miałam problemu z łączeniem i trwałością kremu robionego przez połączenie serka z ubitą już śmietaną. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53148138903398008822013-09-03T07:44:45.251+02:002013-09-03T07:44:45.251+02:00No cóż, bez malinek ani rusz :-)No cóż, bez malinek ani rusz :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74510850890514131252013-09-03T07:44:21.898+02:002013-09-03T07:44:21.898+02:00Bardzo fajna :-)Bardzo fajna :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-39393732494554370842013-09-03T07:44:01.624+02:002013-09-03T07:44:01.624+02:00Agnieszko, człowiek uczy się całe życie. Ubiło się...Agnieszko, człowiek uczy się całe życie. Ubiło się nieźle, więc z pewnością to doskonały sposób dla osób, które mają problem z ubijaniem śmietany. <br />A torcik polecam, bo pyszny wyszedł. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35515387818038268682013-09-03T07:43:04.610+02:002013-09-03T07:43:04.610+02:00O przepraszam, a to nie wiedziałam ;-) Postaram si...O przepraszam, a to nie wiedziałam ;-) Postaram się poprawić i dodawać przed 20 - stą :-) A poza tym to cieniutkiego kawałeczka ukroić się nie da ;-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67544180698053770212013-09-03T07:40:43.940+02:002013-09-03T07:40:43.940+02:00I równie dobrze smakuje. I równie dobrze smakuje. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com