tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post8065766153716998354..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Brukselka pieczona z ziołami, podana z parmezanemMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-5232620100867325532018-06-02T18:11:57.313+02:002018-06-02T18:11:57.313+02:00Brukselkę piekę bez przykrycia :-) No cóż, fanów b...Brukselkę piekę bez przykrycia :-) No cóż, fanów brukselki zbyt wielu nie znam, choć akurat moja rodzinka lubi. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15070679938767518182018-06-02T17:56:01.627+02:002018-06-02T17:56:01.627+02:00Pani Joasiu, jestem tu nowa ale już się cieszę ze ...Pani Joasiu, jestem tu nowa ale już się cieszę ze tu trafiłam. Dziekuje za przepis - uwielbiam brukselkę chociaż faktycznie mało kto mnie rozumie 😉 proszę mi powiedzieć czy piec w naczyniu żaroodpornym zamkniętym czy bez przykryciaDobrosianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-47151706008761854712018-02-15T15:59:14.833+01:002018-02-15T15:59:14.833+01:00Rzeczywiście mogła być nie przemarznięta. Wtedy ni...Rzeczywiście mogła być nie przemarznięta. Wtedy nie ma tej słodyczy. U mnie dziś znowu brukselka, tym razem w połączeniu z kaszą i cieciorką :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26437188247289164412018-02-11T22:56:23.916+01:002018-02-11T22:56:23.916+01:00to dalej ja ;)
zrobiłam w piątek i zjadłam, była n...to dalej ja ;)<br />zrobiłam w piątek i zjadłam, była niezła ;), ale miała, jak dla mnie, jedną wadę, w ogóle nie była słodkawa tak jak zwykła kapusta, tak miało być, czy to wina tego, że nie była przemrożona?abydoemeryturyhttps://www.blogger.com/profile/16549458360779818957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79975511894453342002018-02-06T15:48:25.152+01:002018-02-06T15:48:25.152+01:00Z mrożoną może być problem. Ja bym ją chwilę podgo...Z mrożoną może być problem. Ja bym ją chwilę podgotowała, odcedziła, przekroiła, doprawiła i dopiero upiekła. Wtedy czas pieczenie trzeba nieco skrócić. Mrożona wrzucona na blachę może się zrobić ciapowata (nie próbowałam, ale na mój nos tak się może zdarzyć). <br />Teraz jest sezon na świeżą brukselkę, więc trzeba korzystać :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3377123144581951962018-02-05T22:49:57.304+01:002018-02-05T22:49:57.304+01:00Nie jestem zbyt doswiadczona, moglabys prosze podp...Nie jestem zbyt doswiadczona, moglabys prosze podpowiedziec mi o ile powinnam wydluzyc czas pieczenia w przypadku mrozonej brukselki? Planuje zrobic w weekend :) pozdrawiam, OlaOllahttps://www.blogger.com/profile/00599987497135015523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69915041837682449262018-02-04T14:19:06.499+01:002018-02-04T14:19:06.499+01:00W takim wydaniu jest pyszna :)W takim wydaniu jest pyszna :)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-82882393966135611432018-02-04T13:15:15.452+01:002018-02-04T13:15:15.452+01:00Ciekawy sposób na brukselkę :)Ciekawy sposób na brukselkę :)galeria61https://www.blogger.com/profile/05056175649764534243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-36361612773708283222018-02-04T11:15:00.189+01:002018-02-04T11:15:00.189+01:00Małgosiu, wiem, że jest dużo domów, w którym bruks...Małgosiu, wiem, że jest dużo domów, w którym brukselka nie jest mile widziana. Ale naprawdę warto ją jadać, szukać sposobu na to, aby przygotować ją tak, aby smakowała, bo to cenne i zdrowe warzywo :-)<br />Spróbuj, może w takiej wersji akurat przypadnie Ci do smaku :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2869366703285233902018-02-04T11:13:34.641+01:002018-02-04T11:13:34.641+01:00O widzisz, to jest powód, aby spróbować :-)O widzisz, to jest powód, aby spróbować :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79967523405861458622018-02-04T10:15:06.371+01:002018-02-04T10:15:06.371+01:00oo, tą kapustą z gołąbków przekonałaś mnie najbard...oo, tą kapustą z gołąbków przekonałaś mnie najbardziej!!!! ;)abydoemeryturyhttps://www.blogger.com/profile/16549458360779818957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38995892887939164122018-02-03T22:18:50.214+01:002018-02-03T22:18:50.214+01:00U nas prawie wcale brukselka nie gości na stole - ...U nas prawie wcale brukselka nie gości na stole - nikt nie chce jej jeść; nawet w zupie nie jest mile widziana. Na pewno szkoda; ale Twój przepis koniecznie wypróbuję, bo nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała jej w takiej postaci. <br />Serdecznie pozdrawiam:))Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/14165005076266460446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-511297773180006572018-02-03T20:41:16.422+01:002018-02-03T20:41:16.422+01:00U mnie się jadło, bo rosła na działce i po pierwsz...U mnie się jadło, bo rosła na działce i po pierwszych przymrozkach byłą zrywana. Najczęściej gotowana a potem podsmażona na maśle z bułką tartą (uwielbiam, ale kaloryczna). Więc znalazłam sobie alternatywę i piekę - jest w smaku super, nie ma tej goryczki i smakuje lepiej niż odsmażane gołąbki (znaczy kapusta z gołąbków). <br />Ja w ogóle jestem fanką warzyw wszelakich... a tak dla humoru, to powiem Ci jak tą brukselkę wczoraj kupowałam. <br />Pytam pana na targu: <br />- A ta brukselka jest przemarznięta?<br />- Pani, a skąd, dzisiaj przywieziona, świeżutka.<br />- A to widzi Pan, to niedobrze, bo brukselka powinna być przemarznięta. <br />Mina faceta bezcenna ;-) <br />Ps. Ja tam lubię Twoje komentarze ;)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-20889357938125507282018-02-03T20:31:29.085+01:002018-02-03T20:31:29.085+01:00Ja bardzo chciałabym się nauczyć jeść brukselkę, n...Ja bardzo chciałabym się nauczyć jeść brukselkę, niestety u mnie w domu nie jadło się jej w ogóle. W związku z tym moje jedyne doświadczenie z brukselką, to zupa warzywna z mrożonki pod tytułem "zupa jesienna". I kończy się ono tym, że po kryjomu wrzucam brukselkę do porcji córki (ona lubi!!!!) albo wyrzucam do kosza :(<br />Tę muszę koniecznie spróbować, ale na wszelki wypadek dołożę trochę do innych pieczonych warzyw (nasz piątkowy obiad najczęściej :D).<br />Rany, ile ja się nagadam w tych komentarzach do Ciebie! :/abydoemeryturyhttps://www.blogger.com/profile/16549458360779818957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-16451772319658010882018-02-03T19:44:11.242+01:002018-02-03T19:44:11.242+01:00Ja uwielbiam i u mnie zimą dosyć często gości. Lat...Ja uwielbiam i u mnie zimą dosyć często gości. Latem tylko mrożonki dostępne, więc rzadziej sięgam, bo świeżych warzyw dużo.<br />Spróbuj Basiu takiej wersji, jest naprawdę pyszna. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37050535558062871702018-02-03T19:40:59.027+01:002018-02-03T19:40:59.027+01:00Wygląda bardzo apetycznie i nie wiem dlaczego nie ...Wygląda bardzo apetycznie i nie wiem dlaczego nie cieszy się dużą popularnością.Przyznam,że u mnie też jest dosyć rzadko, ale w takiej idsłonue chętnie soróbuję😊😊😋😋😋Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09070713483511544216noreply@blogger.com