tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post8265666630804213215..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Truskawki do zamrażarkiMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-65791756064873234662015-01-28T08:19:27.648+01:002015-01-28T08:19:27.648+01:00400 ml musu, 500 g serka twarogowego z wiaderka, 1...400 ml musu, 500 g serka twarogowego z wiaderka, 100 ml kremówki. Do tego 2 galaretki + 2 pełne łyżeczki żelatyny (wszystko rozpuszczone w 1 szklance wody). Trzeba posłodzić do smaku. <br />Jeśli chcesz inne proporcje, to wystarczy przeliczyć zgodnie z tym, co na opakowaniu żelatyny czy galaretki jest napisane. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-81404086593548740262015-01-25T12:25:20.957+01:002015-01-25T12:25:20.957+01:00Margarytko kochana, zrobiłam latem te truskawki i ...Margarytko kochana, zrobiłam latem te truskawki i teraz chcialabym je wykorzystac do sernika na zimno, tylko nie bardzo wiem jak powinnam to zrobic zeby ich nie zmarnowac, mogłabys napisac tak mniej wiecej jakie proporcje stosujesz na ok 400 ml musu - ile trzeba sera (ewentualnie serka homogenizowanego?) i chyba żelatyny żeby wyszło ok? Byłabym baaardzo wdzięczna za podpowiedzsendyhttps://www.blogger.com/profile/15722899466575440946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-60028569124062688952014-06-27T19:56:14.989+02:002014-06-27T19:56:14.989+02:00Aniu, pewnie, że można, tylko pytanie po co? Zamr...Aniu, pewnie, że można, tylko pytanie po co? Zamrożony mus ciężko zjeść, wtedy lepiej zrobić sorbet. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-78642215897120536862014-06-27T19:54:55.252+02:002014-06-27T19:54:55.252+02:00Ja przeważnie robię na nim serniki na zimno :-)Ja przeważnie robię na nim serniki na zimno :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35248074834744801692014-06-27T19:54:24.123+02:002014-06-27T19:54:24.123+02:00Wiesz, jak miejsce w zamrażarce ograniczone, to tr...Wiesz, jak miejsce w zamrażarce ograniczone, to trzeba kombinować. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67485624030952853912014-06-27T17:00:53.233+02:002014-06-27T17:00:53.233+02:00czy można posłodzić truskawki przed zamrożeniem?czy można posłodzić truskawki przed zamrożeniem?Kivuhttps://www.blogger.com/profile/12690248572444956177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67305176487345455992014-06-27T12:57:54.056+02:002014-06-27T12:57:54.056+02:00Też tak robię , na ciasto idealny musik z galaretk...Też tak robię , na ciasto idealny musik z galaretką :-)ewinka Nowahttps://www.blogger.com/profile/03188858469750827660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-40049522540394701382014-06-27T08:19:08.629+02:002014-06-27T08:19:08.629+02:00trzeba sobie ułatwiać skoro jest możliwość, a mroż...trzeba sobie ułatwiać skoro jest możliwość, a mrożony mus to fajna sprawaAgnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.com