tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post9163385935734405950..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Szarlotka kombinowanaMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15382421846314803022019-02-05T15:28:17.176+01:002019-02-05T15:28:17.176+01:00Można, ale właśnie w krojonych jabłkach urok tej s...Można, ale właśnie w krojonych jabłkach urok tej szarlotki :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55298909029617771732019-02-05T13:42:17.360+01:002019-02-05T13:42:17.360+01:00Margaretko czy można zetrzeć na tarce jabłka,czy m...Margaretko czy można zetrzeć na tarce jabłka,czy muszą być skrojone.Danuta61https://www.blogger.com/profile/03040026345651911871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21841740454791375232015-07-28T11:18:41.077+02:002015-07-28T11:18:41.077+02:00Pewnie, że można. U nas czasem kilka dni tak jest ...Pewnie, że można. U nas czasem kilka dni tak jest podgrzewana ;-) Ja korzystam z mikrofali, bo najszybciej. Ale taką z mikrofali trzeba jeść od razu na ciepło, bo potem robi się twarda. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9342881272504328842015-07-28T09:44:50.361+02:002015-07-28T09:44:50.361+02:00Margarytko czy można ja zrobic dzien wcześniej a n...Margarytko czy można ja zrobic dzien wcześniej a nastepnego podgrzac i podac na ciepło z lodami? w jaki sposób mozna podgrzewac...mikrofala czy piekarnik?Pozdrawiam -Ania:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-46843792678150530692013-10-10T13:01:52.295+02:002013-10-10T13:01:52.295+02:00Super, że dałaś się skusić i że szarlotka smakował...Super, że dałaś się skusić i że szarlotka smakowała :-) Wyszła Ci cudnie, dziękuję za zdjęcie. <br />Kruchość tej szarlotki to babciny pomysł na kruche ciasto - smalec i gotowane żółtka :-) Tak często robiła moja babcia i teraz wyciągam te jej sposoby :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2412382740860743742013-10-09T21:23:40.826+02:002013-10-09T21:23:40.826+02:00Wyjątkowo krucha, cała wyjątkowa. Robiłam już nie ...Wyjątkowo krucha, cała wyjątkowa. Robiłam już nie jedną szarlotkę, ale ta kruchością bije na głowę. Zrobiłam z 3/4 porcji ciasta bo miałam 1,5kg jabłek. Podczas wyrabiania poratowałam się dwoma łyżkami zimnej wody, bo śmietanę pominęłam. Mam jeszcze reszte kostki smalcu, więc przepis bankowo będzie powtórzony! Pozdrawiam serdecznie :) a w piątek pomidorowa :DGotujemy codziennie odmienniehttps://www.blogger.com/profile/16701815014254444529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72037787241009116282013-09-30T18:16:18.867+02:002013-09-30T18:16:18.867+02:00Bardzo proszę :-) Pozdrawiam cieplutko. Bardzo proszę :-) Pozdrawiam cieplutko. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48406061793608959582013-09-30T14:37:18.406+02:002013-09-30T14:37:18.406+02:00Dziękuję bardzo za odpowiedź. Po powrocie z pracy ...Dziękuję bardzo za odpowiedź. Po powrocie z pracy porcjuję i mrożę;)<br />Pozdrawiam, Monia Cz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-19940349671680744712013-09-30T14:02:46.771+02:002013-09-30T14:02:46.771+02:00Moniko, bardzo się cieszę, że tort się sprawdził i...Moniko, bardzo się cieszę, że tort się sprawdził i że spodobało Ci się ich robienie. <br />A jeśli chodzi o szarlotkę to ja też różne mrożę. Kroję od razu na porcje, wkładam do pudełek i do zamrażarki. Czasem stoi 3 - 4 miesiące. I nic jej się nie dzieje. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-978627230101860822013-09-30T11:38:06.451+02:002013-09-30T11:38:06.451+02:00Witaj Margarytko,
od dawna śledzę Twój blog i częs...Witaj Margarytko,<br />od dawna śledzę Twój blog i często korzystam z Twoich przepisów. Dzięki Twoim przepisom u mnie w domu zrodziła się nowa tradycja- na każde urodziny domownika ja piekę tort- za każdym razem inny, żeby nie było nudno ;) a zaczęło się to 2 lata temu, gdy Mamie na urodziny upiekłam tort z Twojego przepisu (Tort czekoladowo-czekoladowy). Mimo, że już nie mieszkam z rodzicami to tort urodzinowy zawsze robię ja i nie mam nawet szans, żeby się wykręcić- nawet sama sobie "muszę" robić ;)<br />Jak zwykle się rozgadałam, a chciałam o czymś zupełnie innym. Upiekłam tę szarlotkę, jest świetna, ale jest jej trochę za dużo jak dla mnie, bo mój chłopak nie lubi, a szkoda mi trochę wywozić ją do rodziców i mam pytanko, czy mogę ja zamrozić? Jeśli tak, to ile ciasto może "siedzieć" w zamrażarce?<br />z góry dziękuję za odpowiedź.<br />Pozdrawiam, Monia Cz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9193732410964364892013-09-28T11:27:56.069+02:002013-09-28T11:27:56.069+02:00Basiu, do klasycznego kruchego ciasta nie dodaje s...Basiu, do klasycznego kruchego ciasta nie dodaje się proszku do pieczenie :-) Kruche ma być kruche, a nie półkruche :-) <br />Mam nadzieję, że szarlotka będzie smakowała. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-73072986893947718122013-09-27T22:08:01.818+02:002013-09-27T22:08:01.818+02:00Witam:)
Nie trzeba proszku do pieczenia? Mam szarl...Witam:)<br />Nie trzeba proszku do pieczenia? Mam szarlotkę w piecu, wygląda pysznie i mam nadzieje że wyjdzie, bo bez proszku to ja nigdy nie robiłam.<br />Dam znać jutro jak smakuje.<br />Pozdrawiam:)basienka12http://www.magarytka.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-88158877926524891532013-09-24T08:06:52.312+02:002013-09-24T08:06:52.312+02:00Dokładnie tak, po prostu szarlotka :-)Dokładnie tak, po prostu szarlotka :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35429923428020503192013-09-24T00:31:59.543+02:002013-09-24T00:31:59.543+02:00Cóż mogę napisać? Po prostu szarlotka. <3Cóż mogę napisać? Po prostu szarlotka. <3Paulinahttps://www.blogger.com/profile/17054188984384023564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42823706656033856782013-09-23T14:36:03.441+02:002013-09-23T14:36:03.441+02:00Dziękuję, była pyszna. Spróbuj zrobić ze smalcem, ...Dziękuję, była pyszna. Spróbuj zrobić ze smalcem, naprawdę wychodzi fajne kruche ciasto, a smalcu wcale nie czuć. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-12768471484658910212013-09-23T14:34:53.026+02:002013-09-23T14:34:53.026+02:00Bardzo się cieszę, że smakowała. No i niezłe tempo...Bardzo się cieszę, że smakowała. No i niezłe tempo znikania. U nas ciasta tak szybko nie schodzą :-) <br />Super, że przepisy się przydają. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54982594790049317842013-09-23T14:34:07.609+02:002013-09-23T14:34:07.609+02:00No byłaby idealna :-)No byłaby idealna :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-43408104043584680332013-09-23T14:04:07.698+02:002013-09-23T14:04:07.698+02:00no tak owo jakoś wyszło :) bo szarlotka była by su...no tak owo jakoś wyszło :) bo szarlotka była by super po takim obiedzie :)Agnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48676933239732226302013-09-23T08:23:03.958+02:002013-09-23T08:23:03.958+02:00Szarlotka jest doskonała. Szybciej została zjedzon...Szarlotka jest doskonała. Szybciej została zjedzona niż zrobiona. Dziękuję za kolejny wspaniały przepis. Jesteś najlepsza, z Tobą wszystko mi się udaje w kuchni. Basianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8319766702255744512013-09-23T02:26:28.718+02:002013-09-23T02:26:28.718+02:00Pysznie wygląda.Ze smalcem nigdy nie robiłem,robią...Pysznie wygląda.Ze smalcem nigdy nie robiłem,robiąc następną,wypróbóję Twój przepis.Pozdrawiam ChristopherAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-80663067833011450702013-09-22T20:11:59.112+02:002013-09-22T20:11:59.112+02:00Jak najbardziej, ale trochę więcej niż 50 g, bo ma...Jak najbardziej, ale trochę więcej niż 50 g, bo masło to 82% tłuszczu, a smalec to w zasadzie czysty tłuszcz, wiec tego masła jakieś 60g zamiast 50g smalcu. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-65649184040184173282013-09-22T20:10:13.351+02:002013-09-22T20:10:13.351+02:00Margarytko smalcu u mnie brak, czy zamiast niego m...Margarytko smalcu u mnie brak, czy zamiast niego mogę poprostu dać więcej masła ? PozdrawiamMajemihttps://www.blogger.com/profile/08313942958145401169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72964699920672242082013-09-22T17:41:30.802+02:002013-09-22T17:41:30.802+02:00Dziękuję i polecam, bo jest bardzo smaczna.
Ps. ...Dziękuję i polecam, bo jest bardzo smaczna. <br /><br />Ps. Zawsze może być następny raz ;-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37034914726301020642013-09-22T17:41:02.393+02:002013-09-22T17:41:02.393+02:00No niemożliwa jesteś, o udkach pod szarlotką ;-) A...No niemożliwa jesteś, o udkach pod szarlotką ;-) Ale najważniejsze, że smakowały. Bardzo się cieszę :-) A szarlotką możesz się śmiało częstować :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-90815740701005407202013-09-22T16:03:45.507+02:002013-09-22T16:03:45.507+02:00Uwaga! daję znać! udka z brzoskwiniami rewelacja, ...Uwaga! daję znać! udka z brzoskwiniami rewelacja, talerze wróciły do kuchni wylizane do czysta. Wpisuję w stały repertuar imprezowo domowy. Teraz brakuje mi Twojej szarlotki do kawy, bo śliwkowca już zjedli<br />Agnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.com